LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ιωάννινα:Στα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου ...[βίντεο-φωτό]


 Ο  καιρός δυστυχώς δεν στάθηκε σύμμαχος στα σημερινά εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου στη  συνοικία της Κιάφας στα Ιωάννινα  αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τους πιστούς να   παραβρεθούν  στην αγαπημένη τους εκκλησιά ,αυτή την ξεχωριστή μέρα . Το πρωί  τελέστηκε ο  Όρθρος  ενώ στις 19.00  το απόγευμα   παρουσία σύσσωμου του ιερού κλήρου της πόλης των Ιωαννίνων  και με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα πραγματοποιήθηκε ο  Πανηγυρικός Εσπερινός .Η σημερινή μέρα θα ολοκληρωθεί με συναυλία του Eπιλέκτου Ηπειρωτικού Ensemble της Iεράς Μητροπόλεως Iωαννίνων, στον προαύλειο χώρο. 

Αύριο το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία .

Υπενθυμίζεται   ότι τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού τελέστηκαν πέρυσι  στις 11 Ιουλίου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Ηπείρου .



Η εν λόγω εκκλησία κατασκευάστηκε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα .Τα τμήματα του ναού μεταφέρθηκαν έτοιμα από τη Θεσσαλονίκη και συναρμολογήθηκαν σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών .



Η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων θέλησε να αφιερώσει τον   Iερό Ναό σε έναν νεοφανή Άγιο που έζησε στον τόπο της Ηπείρου και συγκεκριμένα στην Κόνιτσα ,όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια αλλά και στη Μονή Στομίου πριν πάρει τον δρόμο   για το Περιβόλι της Παναγιάς .









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]