ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Η ΛΑΣΥ .....για το χάος στο κέντρο της πόλης ...

 


Επικίνδυνη για την πόλη η δημοτική αρχή Ιωάννινων

Καμία επίβλεψη από το Δήμο – Πλήρης ασυδοσία από τους εργολάβους 


Με την απόλυτη ευθύνη του Δήμου, τα αμφιβόλου χρησιμότητας έργα οδοποιίας στο κέντρο γίνονται σε τριτοκοσμικές συνθήκες βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των διερχομένων αλλά και των εργαζομένων σε αυτά. 

Συγκεκριμένα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που στέλνουμε από την ασφαλτόστρωση στην Πλατείας Πάργης (Πυρσινέλα – Χαριλάου Τρικούπη) : 

α. Από τη μεριά της Χαρίλαου Τρικούπη στο έργο δεν υπάρχει κανένα μέτρο για την ασφαλή διέλευση των πεζών. Οποιοσδήποτε πεζός χρειαστεί να διασχίσει τον δρόμο ή βρεθεί κοντά στην άκρη του πεζοδρομίου κινδυνεύει από τις σιδερόβεργες που προεξέχουν από το έδαφος όπως φαίνεται στην φωτογραφία. 


β. Μπροστά στην Πλ Πάργης το έργο «φυλάσσεται» από έναν κάδο της ανακύκλωσης όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που στέλνουμε. Ανακοίνωση για το κλείσιμο του δρόμου δεν βρήκαμε πουθενά (τελευταία ανακοίνωση του Δήμου για την ασφαλτόστρωση της περιοχής ήταν για την Κυριακή 18 Ιουνίου) ενώ ο όρος «εργοταξιακή σήμανση» είναι άγνωστος. 

γ. Τα αυτοκίνητα -αφού το έργο δεν φυλάσσεται παρά με έναν κάδο ανακύκλωσης- είτε φτάνουν μέχρι το σημείο και κάνουν αναστροφή (συνημμένη φωτογραφία) είτε διέρχονται κανονικά βάζοντας σε κίνδυνο και τους εργαζόμενους στο έργο. 


Προφανώς οι εργολάβοι των έργων φέρουν ευθύνη για την ασφάλεια των εργαζομένων τους. Προφανώς οι εργολάβοι προσπαθούν να κάνουν οικονομία ακόμα και αυτές τις πενταροδεκάρες που στοιχίζει η σήμανση του έργου (οι οποίες όμως συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του έργου) 

Απόλυτη ευθύνη όμως φέρει ο Δήμος Ιωαννιτών που θα έπρεπε να επιβλέπει τα έργα και αντί για αυτό αφήνει ασύδοτους τους εργολάβους – συνεργάτες και απροστάτευτους το λαό της πόλης. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]