ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Δήμος Πωγωνίου :Ένα ιστορικό κτήριο .....εκσυγχρονίζεται


 Υπογράφτηκαν οι τρεις συμβάσεις για τον εξοπλισμό του πρώην Αρρεναγωγείου – Παρθεναγωγείου Δελβινακίου που θα οδηγήσουν στον πλήρη εκσυγχρονισμό του ιστορικού αυτού κτηρίου.

Το έργο αφορά τη λειτουργική επανένταξη του εμβληματικού κτηρίου του Δελβινακίου στο αστικό περιβάλλον της περιοχής του Πωγωνίου με την ανάδειξη του ως εστία προβολής και μελέτης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε απόλυτη σύνδεση με την ιστορικότητα της περιοχής. 

Ο ρόλος του κτηρίου ως φορέα διαφύλαξης της ιστορικής και πολιτιστικής μνήμης της περιοχής του Δήμου Πωγωνίου καλείται να συνδιαμορφωθεί μέσα σε ένα διευρυνόμενο ψηφιακό περιβάλλον με χρήση τεχνολογικών καινοτομιών ώστε να επιτύχει μια νέα ισορροπία συνδυάζοντας τη διαφύλαξη της πολιτιστικής παράδοσης της περιοχής με τις σύγχρονες προκλήσεις για βελτίωση της βιωσιμότητας και των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού καθώς και της μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος του κτιρίου. 

Οι συμβάσεις αφορούν στις ακόλουθες προμήθειες:

Έπιπλα (προϋπολογισμός μελέτης 88.676,12€ με Φ.Π.Α.). Τα έπιπλα θα τοποθετηθούν στις αίθουσες του κτιρίου και θα είναι ανάλογα με τις ανάγκες και τη χρήση τους.

Επαγγελματικός εξοπλισμός αναψυκτηρίου εντός του Αρρεναγωγείου (προϋπολογισμός μελέτης 15.128,00€ με Φ.Π.Α.). 

Σύστημα αυτοματισμού και διαχείρισης ενέργειας κτιρίου (προϋπολογισμός μελέτης 32.364,00€ με Φ.Π.Α.). Κύριο αντικείμενο των παρεμβάσεων είναι ο σχεδιασμός, προμήθεια και εγκατάσταση στους χώρους του κτηρίου ενός αυτοματοποιημένου συστήματος απομακρυσμένου ελέγχου ενέργειας για τη βελτίωση της λειτουργικότητας και των συνθηκών διαβίωσης. 


Το έργο με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού για την αξιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του πρώην Αρρεναγωγείου – Παρθεναγωγείου Δελβινακίου» είναι προϋπολογισμού 136.168,12€ με Φ.Π.Α. 24% και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020». Αποτελεί δε το Υποέργο 2 της πράξης με τίτλο «Επανάχρηση Δημοτικού Κτιρίου πρώην Αρρεναγωγείου – Παρθεναγωγείου για πολυχώρο παροχής γνώσεων & πολιτισμού». 

Το πρώην Αρρεναγωγείο - Παρθεναγωγείο Δελβινακίου είναι κτισμένο το 1875 κι  έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Χαρακτηρίζεται από την επιβλητικότητα του και την "αυστηρή" συμμετρία του, τόσο ως προς την κάτοψη όσο κι ως προς την όψη του. Πρόκειται για ένα διώροφο κτίσμα με πλακόστρωτη αυλή σε μικρή απόσταση από την κεντρική πλατεία του χωριού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]