Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Παιδικές φωνές, χαμόγελα...και δράσεις στην Κορωνησία !

 


Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος:

Παρουσίαση του Αμβρακικού στο Κάστρο της Κούλιας, απελευθέρωση και παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια, καθαρισμός παραλίας Κορωνησίας αλλά και περιβαλλοντικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Κορωνησία για ακόμη μια χρονιά γέμισε παιδικές φωνές και χαμόγελα. Με σύμμαχο τους φορείς, εθελοντικές οργανώσεις και μικρούς και μεγάλους μαθητές ο Δήμος Αρταίων, ετοίμασε και συνδιοργάνωσε με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, την Κοινότητα Κορωνησίας, τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α./ΜΔΠΠ Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού Κόλπου) και την ορνιθολογική εταιρεία με απόλυτη επιτυχία μια όμορφη εκδήλωση για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.


Έτσι, σήμερα το πρωί, με την συμμετοχή των Δημοτικών σχολείων των Κιρκιζατών, του Καλοβάτου, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας, της Ράχης, των Χαλκιάδων, της Αμφιθέας, του Καλπακίου, της Πεδινής και των Νηπιαγωγείων Καλοβάτου και Αμφιθέας αλλά και των εκπαιδευτικών τους, καθαρίστηκε η παραλία της Κορωνησίας, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του Αμβρακικού στο Κάστρο της Κούλιας.



Ακόμη η ΑΝΙΜΑ προχώρησε σε απελευθέρωση τραυματισμένων πουλιών, τα οποία είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν και με τηλεσκόπια οι μαθητές. Μια δράση η οποία ενθουσίασε ιδιαίτερα τους μικρούς μαθητές, αλλά και περιβαλλοντικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια στα γήπεδα της Κορωνησίας στην παραλία.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέδραμαν, βοήθησαν, συμμετείχαν στις περιβαλλοντικές δράσεις και έγιναν μέρος της προσπάθεια για ένα καλύτερο περιβάλλον.

Περισσότερο, όμως, οι ευχαριστίες αξίζουν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Άρτας αλλά και των Ιωαννίνων, που καλλιεργούν τα παιδιά το αίσθημα του εθελοντισμού και της περιβαλλοντολογικής συνείδησης.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]