ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ Η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Στο ΚΕΠΑΒΙ η Μερόπη Τζούφη


 Το ΚΕΠΑΒΙ (Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων) επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη, όπου συζήτησε με τους αργυροτέχνες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, το αυξημένο ενεργειακό κόστος του Κέντρου και των Εργαστηρίων, αλλά και τα απαραίτητες εργασίες συντήρησης που πρέπει να προχωρήσουν. Επίσης, εκτενής συζήτηση έγινε για τη διαρκή μείωση νέων τεχνιτών και τον ορατό κίνδυνο να χαθεί η τέχνη του γιαννιώτικου χειροποίητου αντικειμένου. Στην κατεύθυνση αυτή, επισημάνθηκε η ανάγκη να στηριχθεί ο κλάδος και να ιδρυθούν δημόσιες τεχνικές σχολές που θα εκπαιδεύουν και θα πιστοποιούν τα επαγγελματικά προσόντα των νέων αργυροχόων.


Στο πλαίσιο των επισκέψεων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποίησε συνάντηση με το επιστημονικό προσωπικό και τους εργαζόμενους του δημόσιου Κτηνιατρικού Εργαστηρίου. Κύρια θέματα η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση που οδηγούν την κρίσιμη αυτή υπηρεσία σε απαξίωση και ανοίγουν το δρόμο στην ιδιωτική πρωτοβουλία.


Τέλος, η Μερόπη Τζούφη συμμετείχε στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων στα Ζευγάρια, όπου παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα και τις θέσεις του κόμματος για την επόμενη ημέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]