ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σε τεταμένο κλίμα η συνεδρίαση συγκρότησης του Δημοτικού συμβουλίου της Χιμάρας-Αντίσταση στους υποστηρικτές Μπελέρη από την αστυνομία

 


Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση συγκρότησης του Δημοτικού συμβουλίου της Χιμάρας. Οι υποστηρικτές του Φρέντη Μπελέρη προσπάθησαν να μπουν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όμως οι αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις τους απέτρεψαν την είσοδο.


Από την πλευρά της Αλβανικής Κυβέρνησης είχαν λάβει εντολή να βρίσκονται στην αίθουσα τρεις βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος δίνοντας οδηγίες στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του ΣΚ.


Παρούσα στην συνεδρίαση του Συμβουλίου ήταν η Ελληνίδα πρέσβης στην Αλβανία κ. Καμίτση Κωνσταντίνα και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής της αλβανικής βουλής κ. Βαγγέλης Ντούλες.

Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχτηκε ο Dhimitër Kapaj από το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Από τους 21 συμβούλους που έχει το συμβούλιο, ο Kapaj έλαβε 13 ψήφους, έναντι της Αφροδίτης Δημογιάννη από τον συνδυασμό του Μπελέρη, η οποία έλαβε μόνο 8 ψήφους.  Ο πρόεδρος του Δ.Σ συμβουλίου αρνήθηκε να διαβάσει την επιστολή Μπελέρη προς τα μελη. Οι συνεργάτες του κ. Μπελέρη θεωρούσαν ζωτικής σημασίας ο πρόεδρος του συμβουλίου να ήταν από το συνδυασμό του εκλεγμένου δημάρχου. 


Χρέη προσωρινού δημάρχου θα εκτελεί ο μη εκλεγμένος δήμαρχος του Ράμα .


Σημειωτέον, ο εκλογικός νόμος στην Αλβανία δεν έχει προβλέψει τι ακριβώς γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις και γι΄ αυτό η αλβανική κυβέρνηση πατάει στα κενά του νόμου επιβάλλοντας καταστάσεις μη δημοκρατικές. 

πηγή  dropolinews.gr

φωτό facebook Νεολαία Βορειοηπειρωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]