LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ως πότε;


 Και βέβαια είναι δυσάρεστο να δημοσιοποιεί κανείς τα εν οίκω, αλλά όταν οίκος και δήμος ταυτίζονται δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.






Σοκαριστικές εικόνες από το κέντρο πρωτεύουσας πόλης εν έτει 2023 αποκαλύπτουν την ανυπαρξία σχεδίου και πρωτοβουλιών για μια καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα πολλών σημείων της πόλης μας. 





Το απίστευτο δε της κατάστασης αποκαλύπτεται από κάποιες επιστολές που παίρνουμε κατά καιρούς από ομογενείς συντοπίτες μας που ζουν στην Αυστραλία και την Αμερική -το διαδίκτυο έχει καταργήσει τις αποστάσεις- οι οποίοι δυσκολεύονται να πιστέψουν αυτό που βλέπουν και νομίζουν ότι είναι αποτέλεσμα ...μοντάζ.  





Πώς να καταλάβουν ότι για πολλούς από τους εδώ διαβιώνοντες όλα αυτά έχουν γίνει πια συνήθεια και έμμεσα τα αποδέχονται χωρίς να ιδρώνει ιδιαίτερα το αυτί τους. Πόσω μάλλον όταν δεν υπάρχει και καθημερινή απαίτηση για βελτίωση.  





Πολλά θα ήταν αλλιώς αν υπήρχε μεράκι και φαντασία αλλά δυστυχώς… Και δεν υπάρχουν απαντήσεις από μια Δημοτική Αρχή που μένει στα λόγια και τις δικαιολογίες. 





Γιατί τα πάρκα μας είναι όπως είναι, αφημένα στην τύχη τους; Γιατί τα Σχολεία μας έχουν αυτή την εικόνα; Γιατί τα πεζοδρόμια σε καινούριους δρόμους έχουν αφεθεί με το χαλίκι; Γιατί δεν μπαίνουν κολωνάκια εκεί που χρειάζονται; Γιατί δεν προστατεύονται με κάμερες τα δημόσια κτίρια από βανδαλισμούς; Γιατί δεν  καλύπτονται οι μουντζούρες του γκράφιτι με νέο χρώμα και αφήνονται για χρόνια να ασχημαίνουν την πόλη; Γιατί τα περίπτερα που έχουν κλείσει αφήνονται να κλείνουν πεζοδρόμια; Γιατί δεν πλένονται οι κάδοι απορριμμάτων και ο πέριξ χώρος; Έλα ντε…





Οι δημόσιοι, υπαίθριοι χώροι, αποτελούν ζωτικά σημεία των πόλεων, πολύ σημαντικοί για τη βιωσιμότητά της. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλέον στον ρόλο τους. Λείπει η τάξη, η καθαριότητα, η αισθητική. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ποια γνώμη έχουν άραγε για τα παρακάτω;






Σκεπτόμενοι πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]