ΙΩΑΝΝΙΝΑ/ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ :Καταστροφή καλλιεργειών στον Ν.Ιωαννίνων
Διαδοχικά τα πλήγματα που δέχονται οι αγρότες του Ν.Ιωαννίνων αλλά και στην Ήπειρο. Μετά το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις καθυστερημένες αποζημιώσεις παρελθόντων ετών, την καταστροφή της παραγωγής από αγριογούρουνα έχουν να αντιμετωπίσουν και την μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες το τελευταίο διάστημα από την σφοδρή κακοκαιρία.

Καλλιέργειες καλαμποκιού, πατατοπαραγωγή στην Χρυσοβίτσα, ακτινίδια, χορτάρια και τριφύλλια για την κάλυψη των αναγκών του χειμώνα που έρχεται, καταστράφηκαν μέσα σε λίγες ώρες. 

Η αδράνεια των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ τους οδηγεί σε περαιτέρω καταστροφή αφού περιμένοντας τις υπηρεσίες για την επιτόπια αξιολόγηση που καθυστερεί, η παραγωγή  θα σαπίσει  τελικά στα χωράφια.

Ενδεικτικό του προβλήματος είναι  ότι χιλιάδες δέματα ζωοτροφής που ήταν έτοιμα για  συλλογή έχουν παραμείνει στο έδαφος  με αποτέλεσμα το πλημμυρισμένο έδαφος  και η αργοπορία του ΕΛΓΑ με πάνω από 6 ημέρες που είναι και το όριο διατήρησης τους,  να τα οδηγήσει σε τελική καταστροφή. 


Στην παραγωγή όλα είναι θέμα χρόνου και σε αυτή την περίπτωση ο χρόνος ήδη μετράει αντίστροφα για τους παραγωγούς.

Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ να λειτουργούν άμεσα, να  επιταχυνθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να διασώσουν οι παραγωγοί ότι μπορούν από την συγκομιδή. 


Ο περιφερειάρχης Α.Καχριμάνης  θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι Εθνικές εκλογές τελείωσαν στις 25 Ιουνίου και οι αυτοδιοικητικές αργούν ακόμη, ας σταματήσει να φωτογραφίζεται με τους υποψηφίους  του και  ας αναλάβει τον ρόλο που του αναλογεί  πράττοντας το αυτονόητο, «δεν σώζονται οι αγρότες με ένα χτύπημα στην πλάτη» αλλά με σκληρές παρεμβάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο και τον ΕΛΓΑ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]