LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου :Στον ανακριτή οι 9 φερόμενοι ως διακινητές - Τουλάχιστον 300 νεκροί από το Πακιστάν


 Με βαριές κατηγορίες οδηγούνται σήμερα το πρωί στον ανακριτή οι 9 συλληφθέντες που φέρονται να είναι οι διακινητές στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.


Για περισσότερους από 300 νεκρούς από το Πακιστάν στο ναυάγιο γίνεται λόγος στη χώρα. Σύμφωνα με το CNN «περισσότεροι από 300 Πακιστανοί υπήκοοι έχουν σκοτωθεί» και αναφέρει ότι «ο πρόεδρος της Γερουσίας του Πακιστάν, Muhammad Sadiq Sanjrani, αποκάλυψε τους αριθμούς σε δήλωση την Κυριακή, στέλνοντας συλλυπητήρια στις θλιμμένες οικογένειες των νεκρών».


Επίσημος απολογισμός για τον αριθμό των νεκρών δεν υπάρχει. Πάνω στο σαπιοκάραβο ήταν περίπου 750 άνδρες, γυναίκες και παιδιά όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών (IOM) και όλα δείχνουν ότι είναι μία από τις χειρότερες τραγωδίες στη Μεσόγειο Θάλασσα με ευθύνη των πολιτικών της ΕΕ και των κυβερνήσεων που την υλοποιούν. 



Το BBC αναφέρει πως το σαπιοκάραβο ήταν σταματημένο για ώρες πριν το ναυάγιο. Σε δημοσίευμα του γράφει ότι «η ανάλυση της κίνησης άλλων πλοίων στην περιοχή δείχνει ότι το υπερφορτωμένο αλιευτικό σκάφος δεν κινούνταν για τουλάχιστον επτά ώρες πριν ανατραπεί». Αναφέρει ακόμα ότι «η ακτοφυλακή εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι αυτές τις ώρες το σκάφος βρισκόταν σε πορεία προς την Ιταλία και δεν χρειαζόταν διάσωση. Οι ελληνικές αρχές δεν έχουν ακόμη απαντήσει στα ευρήματα του BBC».

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]