ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

[Ελλάδα]Σεισμική δόνηση 4,8 R στην Αταλάντη -Αισθητή και στην πρωτεύουσα

 


Σεισμική δόνηση εντάσεως    4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε  στις 15.33 μ.μ    13 χλμ νοτιοδυτικά της Αταλάντης.


Η δόνηση είχε  εστιακό βάθος 13,6 χιλιομέτρων και   έγινε   αισθητή  και στην πρωτεύουσα της χώρας.

Μιλώντας στην "Κ" ο ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, δήλωσε ότι πρόκειται για «δόνηση κοντά στο χωριό Έξαρχος, ένα χωριό  που βρίσκεται πίσω από το ρήγμα της Αταλάντης».  ενώ  πρόσθεσε  πως  «δεν έχει όμως σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης. Είναι μια δόνηση ασθενής και θα έχει  ασθενή μετασεισμική ακολουθία, όπως φαίνεται».

Οπως είπε ο κ.Λέκκας μιλώντας στο mega "ο σεισμός είναι κοντά στην Αταλάντη αλλά δεν συνδέεται με το ρήγμα της Αταλάντης,το οποίο έχει βαρύ ιστορικό από τον 19ο αιώνα και έχει δώσει σεισμό 7 R ,με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καταστροφές.Είναι ένα ρήγμα που το αντιμετωπίζουμε με δέος ".


Μετά τη σεισμική δόνηση κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή.


Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές σε κτήρια και το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει καμία κλήση για απεγκλωβισμό ατόμων.


Πραγματοποιούνται περιπολίες από Πυροσβεστικές δυνάμεις.


Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, τέθηκε σε αυξημένη ετοιμότητα το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Φωκίδας καθώς και της 7ης ΕΜΑΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]