ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Οι Κρητικές κατσούνες γίνονται viral και ταξιδεύουν σε Ευρώπη κι Αμερική!![βίντεο]


 Οι Κρητικές κατσούνες γίνονται viral και ταξιδεύουν σε Ευρώπη και Αμερική.   


Το σήμα κατατεθέν της Κρητικής παράδοσης και συγκεκριμένα οι χειροποίητες κατσούνες, τα κρητικά μπαστούνια για όσους δεν τις γνωρίζετε,  είχαν την τιμητική τους στην εκπομπή του ALPHA «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση». 

Το Σάββατο το μεσημέρι οι τηλεθεατές της εκπομπής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσω Skype σύνδεσης τον Μάρκο Σμυρνάκη, Content Cretator. Mοιράστηκε με τους τηλεθεατές την εμπειρία του, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι οι νέοι άνθρωποι να επιδιώξουν να εξελίσσουν ένα παραδοσιακό επάγγελμα που θα μπορούσε να εκλείψει στο πέρασμα των χρόνων. Τα νέα παιδιά πρέπει να παίρνουν τα ηνία από την παλαιότερη γενιά και να τα προσαρμόζουν στα νέα δεδομένα και με νέες συνθήκες. 

Το Success Story: Η παραδοσιακή χρήση της κατσούνας είναι κτηνοτροφική, ωστόσο σήμερα ο Μάρκος Σμυρνάκης έχει καταφέρει να βρει κι άλλες χρηστικές λειτουργίες με αποτέλεσμα να αυξήσει το αγοραστικό ενδιαφέρον όχι μόνο τοπικά, αλλά και την εξαγωγική δύναμη της κρητικής Κατσούνας. Η Χρήση της σε πεζοπορίες, περιπατητικές εκδρομές, και στο κυνήγι είναι πιο σύνηθες, ωστόσο πλέον χρησιμοποιούνται και ως συμβολικό αναμνηστικό δώρο, βασικό στοιχείο διακόσμησης , όπως φωτιστικά οροφής, επιδαπέδια, κουρτινόξυλα κα   


Κι επειδή οι «κατσουνάδες» συνεχίζουν δυναμικά την viral πορεία τους, δεν θα μπορούσε να μην ειπωθεί μία  στο κλείσιμο της εκπομπής αφιερωμένη.  

Σαββατοκύριακο στου Μάνεση, βάλε να δεις 'ντα τρέχει. 


Καλύτερη ενημέρωση ποθές άλλου δεν εχει 


 Δύο φορές εσμίξαμε, στου Άλφα το κανάλι.  


Μα η τρίτη όμως εύχομαι αντάμα να μας βγάλει 


 


Και επίσημα λοιπόν έρχονται copyright για τις…. Κατσουνάδες. 

Το νέο Digital Trend που δημιούργησε Ο Content Creator Mάρκος Σμυρνάκης και τράβηξε το ενδιαφέρον του Νίκου Μάνεση και όχι μόνο, φέρει τον τίτλο κατσουνάδες.  


Τι είπατε; δεν ξέρετε τι σημαίνει; Είστε δεν είστε Κρητικός είναι απολύτως φυσιολογικό να μη ξέρετε, αφού δεν είναι υπαρκτός όρος, αλλά μία ακόμα επινόηση του δημιουργού του.  


Η κατσουνάδα αποτελεί μία παραλλαγή της μαντινάδας, ενώ το Κατσουνολόγιο αποτελεί μία παραλλαγή από τον όρο μαντιναδολόγιο. Οι Μαντινάδες που γράφονται είναι εμπνευσμένες από τις ίδιες τις κατσούνες. Είναι σύντομες ιστορίες που περιγράφουν τη σχέση του παραλήπτη με τις κατσούνες.  


Μιλάμε δηλαδή για μαντινάδες αφιερωμένες στον παραλήπτη με επίκεντρο τις κατσούνες, εξού και οι κατσουνάδες με το κατσουνολόγιο. Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις οι κατσουνάδες συμπληρώνονται η δημιουργούνται από τους ίδιους τους χρήστες των Social, τους γνωστούς κατσουνοφανς! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]