Στους ρυθμούς του Ιoannina half marathon ....η πρωτεύουσα της Ηπείρου!!



 Με    συμμετοχές   που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία   ο 6ος Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων ,μία μεγάλη αθλητική γιορτή   την οποία τίμησαν δρομείς όλων των ηλικιών ,στην πρωτεύουσα της Ηπείρου !
Ο καιρός μπορεί να μην ήταν σύμμαχος ,αυτό ωστόσο δεν πτόησε κανέναν!




Νικητής του Ioannina Half Marathon,  ο  Αλέξανδρος Τζουμάκας με  χρόνο  1:13:32’ !!


Η ιστορία του αγώνα 

Ο εν λόγω αγώνας  ξεκίνησε το 2014 όταν πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ο αγώνας των 10χλμ στον παραλίμνιο οικισμό των Ιωαννίνων. Ο ίδιος αγώνας συνεχίστηκε και το 2015 με μεγάλη επιτυχία που πρόσφερε στους αθλητές και στους κατοίκους όμορφες στιγμές και συγκινήσεις.


Το 2016 ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και την Εταιρεία Διοργάνωσης Αθλητικών Events «My Adventure», η οποία εξειδικεύεται στην τεχνική υποστήριξη ορεινού και ασφάλτινου δρόμου, αποφάσισαν να ανεβάσουν το επίπεδο της διοργάνωσης. Έτσι τον Ιούνιο του 2016 πραγματοποιήθηκε ο 1ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Δρόμος στον παραλίμνιο οικισμό της πόλης. Το 2017 ο 2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος κέρδισε τις εντυπώσεις, με την τοπική κοινωνία να ενισχύει σημαντικά τη Διοργάνωση.


Η Διοργάνωση από το 2022, αποφάσισε ότι ο αγώνας γίνεται πλέον πρωινός.




Η διαδρομή του ημιμαραθώνιου διασχίζει το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα πολλά διατηρητέα κτίρια, «αγκαλιάζει» το Κάστρο, τη μικρή αυτή καστροπολιτεία με τα πολλά μνημεία της οθωμανικής κυρίως περιόδου, περνάει κάτω από τα μεγάλα πλατάνια της παραλίμνιας περιοχής, με το Νησί της Παμβώτιδας να … κοιτά  τους δρομείς  και συνεχίζει, δίπλα πάντα στη λίμνη, σε έναν πεζόδρομο, μέσα στη φύση, με τους ήχους της πόλης να χάνονται σταδιακά.


Τη διοργάνωση συμπληρώνει ο αγώνας των 5km. Ένας μικρός αγώνας σε χιλιόμετρα, αλλά με τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες που πάντα έχουν τέτοιου είδους αγώνες.


Από νωρίς το πρωί άνδρες της Τροχαίας Ιωαννίνων  στους δρόμους    της πόλης για τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα .

Για μία ακόμα φορά τα Γιάννενα απέδειξαν πως αγαπούν τον αθλητισμό και τα ιδεώδη που πρεσβεύει ,την ευγενή άμιλλα και την αξία της συμμετοχής σε κάθε αθλητικό event  που λαμβάνει   χώρα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!!Και του χρόνου!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]