ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΗΠΕΙΡΟΣ"

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ WOLT ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Προχωρά η διαδικασία για τις νέες φυλακές Ιωαννίνων – Πού θα μετεγκατασταθούν

 


Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον καθορισμό του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την ανέγερση νέου Γενικού Καταστήματος Κράτησης της Περιφέρειας Ηπείρου από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπέγραψαν ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.


Υλοποιώντας το σχέδιο αναβάθμισης των υποδομών σωφρονισμού, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε την ανέγερση του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Ηπείρου χωρητικότητας 600 θέσεων, σε έκταση 100,193 στρ., που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια Κόντσικας, της Δημοτικής Ενότητας Μπιζανίου και έχει παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό από τον Δήμο Ιωαννιτών. Η έκταση εντάσσεται σε περιοχή του Δικτύου Natura 2000, που χαρακτηρίζεται ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας για την ορνιθοπανίδα.


Έως σήμερα έχουν γίνει τα παρακάτω βήματα:


Τον Δεκέμβριο του 2021, υποβλήθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) από τη Μονάδα Μελετών Κατασκευών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ.

Τον Ιούνιο του 2022, η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου ενέκρινε την προμελέτη και διατύπωσε σύμφωνη γνώμη.

Η ΣΜΠΕ εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του ΥΠΕΝ με την προσθήκη εξειδικευμένων όρων – περιορισμών για την προστασία του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα γνωμοδότησε θετικά το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων για την έγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Το σχέδιο προβλέπει ειδικούς όρους με μέτρα προστασίας για το Κιρκινέζι, απειλούμενου είδους γερακιού, όπως:


– εκπόνηση ειδικής ορνιθολογικής μελέτης, τα πορίσματα της οποίας θα ληφθούν υπόψη κατά την υλοποίηση του έργου.

πηγή ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]