ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Το ΚΚΕ (μ-λ) για τον βανδαλισμό στο εκλογικό του περίπτερο


 Ανακοίνωση-Καταγγελία της κ.ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ(μ-λ)

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε μία βδομάδα το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ(μ-λ), δέχτηκε καταστροφές από φασιστοειδή, ξανά αργά τη νύχτα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών. Αυτή τη φορά, αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο χώρο, συνέλαβαν έναν 19χρονο ως υπεύθυνο και κατηγορούμενο.

Καταγγέλλουμε  τη δράση τέτοιων φασιστοομάδων, η οποία βρίσκει έδαφος και ασκεί επιρροή σε αποπολιτικοποιημένα τμήματα της νεολαίας. Γνωρίζουμε όμως πως το τσάκισμα του φασισμού είναι υπόθεση του λαού. Για αυτό και δε ζητήσαμε κανενός είδους «προστασία» και περιφρούρηση του εκλογικού μας περιπτέρου και κανενός είδους νομικίστικη δήθεν επίλυση του ζητήματος, από αυτούς που δημιουργούν το πρόβλημα και τους κρατικούς μηχανισμούς του συστήματος. 

Γιατί το ίδιο το σύστημα είναι υπεύθυνο με την πολιτική του, στηριγμένη στους κρατικούς μηχανισμούς, που δημιουργεί χώρο ανάπτυξης αυτών των φασιστοομάδων. Είναι η επίθεση του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος στα λαϊκά στρώματα που πάει χέρι χέρι με τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, που στρώνει το δρόμο στο φασισμό, στερώντας κάθε προοπτική, το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή από την νεολαία, ενώ από την άλλη χτυπούν με τον πιο βάρβαρο τρόπο κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης, οργάνωσης και αγώνα της.

Μόνο ο λαός, μέσα από την πάλη και την ανάπτυξη των αγώνων του για τα συμφέροντά του, μπορεί να απομονώσει και να φρενάρει τη δράση κάθε είδους φασιστοειδούς και να κατακτήσει τα δικαιώματά του, υπερασπιζόμενος εκείνες τις φωνές που θέλουν να συμβάλλουν σε μια τέτοια κατεύθυνση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]