Μαγιάτικα στεφάνια με παρέες στο Παραποτάμιο Πάρκο και γιορτή Χελιού στο Μύτικα Άρτας

 


Γιορτή του Μάη, με μαγιάτικα στεφάνια, μουσική και μεγάλες παρέες στην ύπαιθρο.

«Γιορτή Χελιού» στο Μύτικα.

Με εργατικά μηνύματα αλλά και μικρές εξορμήσεις, γιόρτασαν οι Αρτινοί την Πρωτομαγιά. Στην πόλη της Άρτας, πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν το Παραποτάμιο Πάρκο, αφού πολίτες ανταποκρινόμενοι και στο κάλεσμα του Δήμου, συγκεντρώθηκαν εκεί για να παίξουν και να πλέξουν το στεφάνι του Μάη. Η μουσική, τα παιχνίδια στην παιδική χαρά, τα γήπεδα ποδοσφαίρου, το πινγκ πονγκ και οι ποδηλατάδες έδωσαν τον ρυθμό, με τον Δήμαρχο κ. Τσιρογιάννη να υπόσχεται του χρόνου ακόμη καλύτερα happening με φουσκωτά και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Την ίδια ημέρα, στον Μύτικα, κάτοικοι και επισκέπτες τιμούσαν τη Γιορτή Χελιού, με τα ψητά χέλια και την παραδοσιακή μπομπότα, να αναδεικνύουν την διατροφική παράδοση της περιοχής.


«Την Πρωτομαγιά τιμούμε τους αγώνες για αξιοπρεπείς μισθούς, για ισότιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους. Από τον διανομέα στο μηχανάκι, μέχρι και την εργαζόμενη μητέρα, από τον υπάλληλο γραφείου μέχρι τον νεοεισερχόμενο στη δουλειά, τα μηνύματα της 1ης του Μάη μας ενώνουν όλους. Όμως, ταυτόχρονα γιορτάζουμε τη χαρά της ζωής, το ξύπνημα της άνοιξης. Και του χρόνου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]