Το ξενοδοχείο "φάντασμα" Ράδιον και η παλιά Λουτρόπολη που έγινε σκηνικό ταινίας[video]

 Το σήμα - κατατεθέν της ταινίας ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός ήταν φυσικά το Ράδιον, το ξενοδοχείο που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα στα Καμένα Βούρλα. Πρόκειται για το πάλαι ποτέ διάσημο ξενοδοχείο της περιοχής Ράδιον το οποίο είχε πάρει το όνομά του από τα ραδιούχα νερά της περιοχής. Το ξενοδοχείο Ράδιον χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1930 σε ιδανική θέση ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα που προσέλκυε δεκάδες παραθεριστές. Σήμερα η εικόνα του είναι, βέβαια, τελείως διαφορετική και δε θυμίζει σε τίποτα τις δόξες που είχε τα χρόνια που γυρίστηκε η ταινία. Σήμερα είναι ένα ξενοδοχείο «φάντασμα». Αν βρεθείς εκεί, μπορείς να φανταστείς εύκολα τη ρεσεψιόν, την τραπεζαρία και τον εξωτερικό του χώρο. Όμως η αίγλη του έχει πια χαθεί. Το Ράδιον στα Καμένα Βούρλα σταμάτησε να λειτουργεί το 1989 αλλά σήμερα η εγκατάλειψή του είναι εμφανής. Μεσολάβησε ακόμη και μια πυρκαγιά που άλλαξε τελείως την όψη του. Το ξενοδοχείο Radion είναι μέρος του συμπλέγματος κτιρίων που αποτελούσαν τον πυρήνα της λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων.

Πέρα από το ‘’Radion” συναντάμε και το μικρότερο ξενοδοχείο Θρόνιον, το υδροθεραπευτήριο Ασκληπιός καθώς και το μεταγενέστερο ξενοδοχείο Γαλήνη. Τα Καμένα Βούρλα είναι περιοχή που έχει συνδέσει το όνομά της με τα ιαματικά λουτρά της νέας μεσοαστικής τάξης της δεκαετίας του ‘60. 

Το υδροθεραπευτήριο Ασκληπιός, έργο του αρχιτέκτονα Γεράσιμου Μολφέση , ο οποίος μελέτησε και σχεδίασε επίσης τα Ξενοδοχεία Θρόνιον και Ράδιον, κτισμένα όλα την ίδια εποχή, τέλος δεκαετίας του 1930. Σήμερα η πρόσβαση στο εσωτερικό δεν είναι δυνατή με πορτες και παράθυρα σφραγισμένα. Είναι ένα μακρόστενο κτίριο με κεντρική αξονική είσοδο και με δύο εσωτερικά αίθρια.

Εκεί γυρίστηκε και η ταινία "Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός" μια ελληνική κωμική ταινία του 1961 σε σκηνοθεσία Νίκου Τσιφόρου, με πρωταγωνιστές την Γεωργία Βασιλειάδου, τον Βασίλη Αυλωνίτη και τον Νίκο Ρίζο. Η παραγωγή και η διανομή έγινε από τη Φίνος Φιλμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]