Πιθανή υπαναχώρηση Ανδρουλάκη περί μη πρωθυπουργοποίησης του Κυριάκου Μητσοτάκη βλέπουν στο Μαξίμου

 


Μια καθαρή και εμφατική νίκη του κυβερνώντος κόμματος θα τον έφερε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση

Πολύ πιθανή θεωρούν στη ΝΔ την υπαναχώρηση του Νίκου Ανδρουλάκη από τις απόψεις περί μη πρωθυπουργοποίησης του Κυριάκου Μητσοτάκη

 και σοσιαλδημοκρατικού χαρακτήρα κυβέρνησης στην οποία θα συμμετείχε το ΠΑΣΟΚ το βράδυ των εκλογών. Βλέπετε μια καθαρή και εμφατική νίκη του κυβερνώντος κόμματος θα τον έφερε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, πολλώ δε μάλλον αν συνδυαζόταν μ' ένα κακό για τη Χαριλάου Τρικούπη ποσοστό.


Σ' αυτή την περίπτωση θα έπαιζε τα… ρέστα του για την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή προκειμένου να κρατήσει το μαγαζί και να απορροφήσει τους κραδασμούς της εσωκομματικής μουρμούρας που δεδομένα θα προκύψει.


Γι' αυτό και όλες αυτές τις μέρες, ο Μητσοτάκης προετοιμάζει τη ρητορική για το μεγαλοπρεπέστατο «ΟΧΙ» που θα αναφωνήσει την προσεχή Κυριακή εφόσον συντρέξουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, καθώς αφενός όλα δείχνουν ότι θα εξασφαλίσει ένα ποσοστό που θα του δίνει τη δυνατότητα και την πολιτική ευχέρεια να οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερη κάλπη και τη ΝΔ σε μια ακόμη αυτοδυναμία, και αφετέρου, μια τέτοια κυβέρνηση που θα συνιστά προϊόν εσωκομματικών υπολογισμών μιας δύσκολης στιγμής θα είναι και θνησιγενής και εξαιρετικά επιζήμια για τη χώρα.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]