ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Περιοδεία ΚΚΕ στο Κεντρικό Πυροσβεστικό Σταθμό στα Ιωαννινα

 


Κλιμάκιο της Κ.Ο των Ιωαννίνων, επισκέφθηκε τον Κεντρικό Πυροσβεστικό Σταθμό Ιωαννίνων, με επικεφαλής την Χριστίνα Τουλκιαρίδου, υποψήφια βουλευτή με το ΚΚΕ στο Ν. Ιωαννίνων. Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε με τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους αναδείχθηκαν χρόνια προβλήματα που παραμένουν όπως οι τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, η πολυδιάσπαση σε μόνιμους, 5έτους και εποχικούς, συσσωρευμένα οφειλόμενα ρεπό,  μετακινήσεις που πραγματοποιούνται στο έδαφος της διαχείρισης των ανεπαρκειών σε προσωπικό κλπ. 

Επίσης στα πλαίσια της περιοδείας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Ηπείρου και Ιονίων νήσων, αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούσαν τις συνθήκες μετακινήσεων και της διαμονής των πυροσβεστών κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου καθώς και στις διεκδικήσεις του σωματείου. Τέλος, το κλιμάκιο του κόμματος συνομίλησε και με τον αρχιπύραρχο Απ. Βασδέκη. 


Ανάμεσα στα άλλα η Χριστίνα Τουλκιαρίδου τόνισε ότι: 

«Το ΚΚΕ έχει καταθέσει 52 ερωτήσεις στην βουλή μέσα στο 2022 και τους πρώτους μήνες του 2023 που αφορούν πλευρές της πυροπροστασίας δασών, τις ελλείψεις σε μέσα, υποδομές, προσωπικό, για προσλήψεις στη Δασική υπηρεσία και την Πυροσβεστική, για μονιμοποίηση όλων των εποχικών, 5ετών και 7ετών πυροσβεστών, για χρηματοδότηση της πυροσβεστικής και της δασικής υπηρεσίας, για τα εργασιακά προβλήματα και δικαιώματα των πυροσβεστών. Σε όλα αυτά η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, κρατά αρνητική στάση. 

Οι ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό, υποδομές, παραμένουν γιατί η αντιπυρική προστασία, όπως τα αντιπλημμυρικά έργα, η αντισεισμική θωράκιση, θεωρούνται κόστος για αυτούς που κυβέρνησαν και κυβερνούν. Επίσης παραμένει ο αντιεπιστημονικός και καταστροφικός διαχωρισμός της πρόληψης από την κατάσβεση με το βάρος να πέφτει αποκλειστικά στην καταστολή. 


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εξοπλισμός παραμένει ασυντήρητος, αυξάνονται οι ελλείψεις σε προσωπικό, τα ωράρια γίνονται όλο και πιο εξαντλητικά. Γι αυτό και οι περιουσίες του κοσμάκη, τα δάση μας, η ίδια μας η ζωή μπαίνει σε κίνδυνο. 

Αυτό απέδειξε και το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Το ερώτημα επομένως που μπαίνει είναι “Τα κέρδη τους ή η ζωή μας”. 

Σας καλούμε, λοιπόν, στις εκλογές να κάνετε κριτήριο ψήφου την ίδια τη ζωή και τις ανάγκες σας. 

Θα συνεχίσει να είναι δίπλα σας, να αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα σας, που είναι αιτήματα για την προστασία όλου του λαού, μέσα και έξω από την Βουλή, με όλες του τις δυνάμεις. Γι αυτό και σας καλούμε να το στηρίξετε και με την ψήφο σας στις 21 Μάη, να δυναμώσετε την δική σας δύναμη!»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]