ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ WOLT ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

2 ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ " ΗΠΕΙΡΟΣ"

ΛΑΣΥ Δήμου Ζίτσας: Η χαρά του εργολάβου στο Δήμο Ζίτσας

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Ζίτσας που προχωρά στα κρυφά, σαν το κλέφτη, στην ιδιωτικοποίηση του καθαρισμού των σχολικών κτιρίων. 

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή έστειλε έγγραφο με το όνομα και το τηλέφωνο του εργολάβου που αναλαμβάνει «συμπληρωματικά των υπηρεσιών των σχολικών καθαριστριών» να καθαρίσει τα σχολεία την εβδομάδα μετά τις εκλογές. 

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα για τον καθαρισμό των σχολείων στο Δήμο, απασχολούνται μονο  συμβασιούχες καθαρίστριες με 3ωρες συμβάσεις (!) 

Αντί να μετατρέψει τις συμβάσεις των καθαριστριών σε πλήρους απασχόλησης, αντί να συμπεριλάβει σχολικές καθαρίστριες στον προγραμματισμό μονίμων προσλήψεων, ο Δήμαρχος Ζίτσας φέρνει εργολάβους να καθαρίσουν τα σχολεία. 

Σα να μην έφτανε όμως αυτό, από τα στοιχεία του συστήματος «προμηθέας» για την ηλεκτρονική αναζήτηση συμβάσεων, προκύπτει ότι ο Δήμος Ζίτσας δεν έχει συνάψει σύμβαση με το συγκεκριμένο συνεργείο που αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου. 

Χωρίς την υπογραφή σύμβασης που να περιλαμβάνει συγκεκριμένες υποχρεώσεις, ο εργολάβος έχει τη δυνατότητα να δρα ανεξέλεγκτα. Κανένας δεν ελέγχει τις εργασίες που οφείλει να κάνει, πόσο πρέπει να πληρωθεί, που και αν αποδίδονται ποιοι φόροι,  ο αριθμός του προσωπικού που οφείλει να απασχολήσει, οι όροι εργασίας του προσωπικού κοκ …. 

Η ενέργεια αυτή έρχεται λίγους μήνες μετά την διάθεση προσωπικού από το Δήμο Ζίτσας στην Περιφέρεια Ηπείρου για τη λειτουργία των σταθμών μεταφόρτωσης. Ακόμα δηλαδή και στις υπηρεσίες που έχει απομείνει κάποιο μόνιμο προσωπικό, όπως η αποκομιδή, ο Δήμος Ζίτσας το διαθέτει στην Περιφέρεια ώστε να φέρει όπως αποδεικνύεται εργολάβους! 

Καλούμε το λαό της Ζίτσας να βγάλει συμπεράσματα για τη Δημοτική Αρχή που αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για να χορτάσει λεφτά τους εργολάβους με κρατικό χρήμα, ενώ αφήνει τους εργάτες στην ομηρία των συμβάσεων με μισά μεροκάματα . 

Απαιτούμε η Δημοτική Αρχή να σταματήσει κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας των σχολείων και να προσλάβει άμεσα μόνιμο προσωπικό! Να μετατραπούν οι συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών σε πλήρους απασχόλησης, αορίστου χρόνου. 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]