ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Λογαριασμοί ρεύματος :Ανακοινώθηκαν οι επιδοτήσεις για τον Μάη και τον Ιούνη


 Τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος γι ατον Μάιο και τον Ιούνιο ανακοίνωσε νωρίτερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας .Τα μέτρα αφορούν τους μήνες Μάιο και Ιούνιο προκειμένου να μην υπάρξει κενό κάλυψης των πολιτών σε περίπτωση δυο εκλογικών αναμετρήσεων.

Ειδικότερα:

-Για μηνιαίες καταναλώσεις  μέχρι 500 KWh η επιδότηση θα είναι 15 ευρώ ανά MWh.H κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών .

-Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και  όσοι έχουν κατανάλωση πάνω από 500 KWh,υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή .

-Όσοι έχουν Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο η επιδότηση θα είναι στα 50  ευρώ ανά MWh.

-Οι αγρότες θα δουν επιδότηση 15 ευρώ ανά MWh.

Η αξία της επιδότησης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες τον Μάιο και τον Ιούνιο ανέρχεται στα 47 εκατ. ευρώ.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Συνεχίζουμε, όπως έχουμε δεσμευθεί, να στηρίζουμε την κοινωνία για όσο διαρκεί η πρωτοφανής ενεργειακή κρίση. Τον Ιούνιο θα συμπληρωθούν 23 μήνες συνεχόμενων παρεμβάσεων έτσι ώστε κανείς και ιδιαίτερα τα πιο ευάλωτα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας να μην μείνουν απροστάτευτα.


Σήμερα ανακοινώνουμε τις επιδοτήσεις δύο μηνών προκειμένου να μην υπάρξει κενό κάλυψης των πολιτών σε περίπτωση δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Οι τιμές παραμένουν αποκλιμακωμένες, αλλά ο ενεργειακός πόλεμος στην Ευρώπη δεν έχει τελειώσει.  Γι αυτό χρειάζεται προσοχή, πολιτικό σχέδιο και βούληση για θωράκιση των καταναλωτών και της χώρας απέναντι στην κρίση. Έχουμε αποδείξει ότι τα διαθέτουμε. Εφ’ όσον μας αναθέσει εκ νέου την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου ο ελληνικός λαός, θα συνεχίσουμε αποφασιστικά την πολιτική μας, που διασφαλίζει προσιτές τιμές καθαρής ενέργειας για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]