Το κόμμα «Νίκη», η Κονιτσιώτισσα υποψήφια Μαρία Εζνεπίδου και το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγεσθαι


 Του Βασιλείου Τέλλη

Τα αποτελέσματα των Εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, ανέδειξαν εκτός των άλλων, την άνοδο του νέου κόμματος «Νίκη» και την ενδεχόμενη είσοδό του στην Βουλή στην επόμενη εκλογική διαδικασία.

Στον Δήμο Κόνιτσας η «Νίκη» έλαβε 6,31 % και απέσπασε την τέταρτη θέση πάνω από την «Ελληνική Λύση» του Κ. Βελόπουλου, ενώ μέσα στην Κόνιτσα έλαβε 7,24 % όπου ήταν επίσης τέταρτη στην σειρά. Στο δε Δίστρατο Κόνιτσας έλαβε το αξιόλογο 10,25 %.

Ανάμεσα στους πέντε υποψηφίους της «Νίκης» στον Νομό Ιωαννίνων, τα φώτα της δημοσιότητας συγκέντρωσε το τελευταίο διάστημα η κα Μαρία Εζνεπίδου. Λόγω... της άμεσης συγγένειάς της (ανηψιά) με τον γνωστό Άγιο Παΐσιο (είναι κόρη του μακαριστού Ραφαήλ Εζνεπίδη, αδελφού του Αγίου Παϊσίου), τηλεοπτικοί σταθμοί, εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες, ασχολήθηκαν με την συγκεκριμένη περίπτωση. Κατηγορήθηκε το κόμμα αλλά και η ίδια η κα Μαρία Εζνδεπίδου, ότι κάνουν «χριστεμπόριο» και εκμεταλλεύονται την συγγένεια με τον Άγιο Παΐσιο για κομματικό όφελος...

Με μια γρήγορη ματιά στην ιστοσελίδα του κόμματος, παρατηρούμε ότι στην παρουσίαση του βιογραφικού των υποψηφίων, δεν αναφέρεται πουθενά η συγγένεια της κυρίας Μαρίας Εζνεπίδου με τον Άγιο Παΐσιο.


Επί λέξει αναφέρει: «Η Μαρία Εζνεπίδου γεννήθηκε στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, με καταγωγή από την Καππαδοκία. Μεγάλωσε στην Κόνιτσα, σπούδασε και εργάστηκε στην Αθήνα και ζεί εκεί μέχρι σήμερα. Επισκέπτεται πολύ συχνά την Κόνιτσα και την περιοχή Ιωαννίνων. Είναι έγγαμη και μητέρα ενός παιδιού. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Εργάστηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο, τον Οργανισμό Σχολικών Βιβλίων και ως εκπαιδευτικός σε Τεχνικό Λύκειο και σε ΙΕΚ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γραφικών Τεχνών και καλλιτεχνών Σπουδών του ΤΕΙ Αθηνών και απόφοιτος της ΠΑΤΕΣ ΣΕΛΕΤΕ.

Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια εκπαιδευτικού, κοινωνικού και περιβαλλοντικού περιεχομένου, καθώς και πέντε έτη σχολής βυζαντινής μουσικής. Ασχολείται με τη ζωγραφική, την αγιογραφία και την διακόσμηση. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και διακόσμησης

Έχει συνεχή συμμετοχή στους αγώνες που αφορούν τα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα. Απογοητευμένη από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, αποφάσισε να συνταχθεί ολόψυχα στον αγώνα της “ΝΙΚΗΣ”, με σκοπό την αναγέννηση της Ελλάδας».


Μετά τον σάλο που ξέσπασε, το κόμμα με Δελτίο Τύπου μεταξύ των άλλων ανέφερε:


«Κατηγορηθήκαμε ότι στα ψηφοδέλτιά μας εντάχθηκε μία καταξιωμένη εκπαιδευτικός, η οποία ήταν συγγενής λαοφιλούς Αγίου της εποχής μας, καθώς και άνθρωποι που είχαν στενή σχέση με Αγίους. Πληροφορούμε τους κατηγόρους μας, ότι η ΝΙΚΗ διαθέτει πολύ περισσότερους φίλους και συνοδοιπόρους, οι οποίοι είχαν στενούς δεσμούς με εγνωσμένους Αγίους της εποχής μας. Δεν το διαφημίσαμε ποτέ. Αντιθέτως τα ΜΜΕ επέλεξαν να φέρουν στην επιφάνεια το θέμα, μάλιστα τα περισσότερα, με ύφος ωσάν περίπου να πρόκειται για έγκλημα. Δεν έχουν αυτοί δικαίωμα να πολιτευθούν; Πώς πιστεύουν ΜΜΕ και επαγγελματίες πολιτικοί ότι μπορούν να απαγορεύουν σε συμπολίτες τους το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγεσθαι;».



Επομένως, η δημοσιογραφική δεοντολογία και ηθική, ομολογούν ότι εκ μέρους της κυρίας Μαρίας Εζνεπίδου και του κόμματος «Νίκη», δεν υπήρξε κάποια διαφήμιση της συγγένειας με τον Άγιο και όλος ο σκανδαλισμός προκλήθηκε από τα ΜΜΕ για τα οποία ουδεμία ευθύνη φέρουν οι υποψήφιοι.



Να προσθέσουμε ακόμη μια σχετική είδηση. Σε ραδιοφωνική εκπομπή του «ΣΚΑΪ» κάποιοι «αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι, διέδωσαν ψεύδη σχετικά με τον έτερο υποψήφιο της «Νίκης» στα Ιωάννινα κ. Γεώργιο Καλλιντέρη. Έπαιξαν δολίως ένα απόσπασμα του τότε αντιδημάρχου Κόνιτσας, με σκοπό δήθεν να παρουσιάσουν τις θέσεις του κόμματος, ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή δεν ήταν μέλος στο κόμμα! Στο συγκεκριμένο βίντεο ο κ. Καλλιντέρης με τον θεσμικό του ρόλο ως αντιδήμαρχος πολιτισμού - τουρισμού του Δήμου Κόνιτσας το 2019, μιλούσε για τις τριήμερες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Οσίου Παϊσίου στην Κόνιτσα, οι οποίες θεσμοθετήθηκαν και καθιερώθηκαν να εορτάζονται κατ᾿ έτος από τις 10 έως τις 12 Ιουλίου. Οι "δημοσιογράφοι" συνέδεσαν την κα Εζνεπίδου, την εμπορευματοποίηση του Αγίου και ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι ο κ. Καλλιντέρης εξήγγειλε "τριήμερη αργία" προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου, ενώ στην πραγματικότητα είχε μιλήσει για τριήμερο εορτασμό! Μη γνωρίζοντας (;) επιπλέον, ότι στις 12 Ιουλίου είναι η μνήμη του Αγίου, ειρωνικά ανέφεραν ότι τον Ιούλιο δεν είναι κατάλληλες ημερομηνίες για εορτασμούς διότι έχουμε τα πανηγύρια στα χωριά, ενώ χαρακτήρισαν τον Άγιο Παϊσιο έναν "φωτισμένο παπά"... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]