Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών:Κυβέρνηση και Δημοτικές αρχές για να καλύψουν τα κενά τους επιχειρούν νέα βάρη στις πλάτες μας

Να καθαρίσουν τα σχολεία για τις εκλογές οι καθαρίστριες ...αποκλείονται ωστόσο από το εκλογικό επίδομα ...

  Λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάη, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα  των σχολείων, των Δήμων, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ακόμη σχέδιο- μεθόδευση, που επιχειρεί η κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές σε βάρος μας.

   Όλες οι κυβερνήσεις, που έχουν περάσει μέχρι σήμερα( ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, και με όσους έχουν συνεργαστεί) καθώς και οι Δημοτικές Αρχές που στηρίζουν και εφαρμόζουν τους νόμους τους, έχουν σοβαρή ευθύνη για την εργασιακή ομηρία στον κλάδο μας. Την αβεβαιότητα για το αν, θα έχουμε δουλειά και με τι όρους για την επόμενη σχολική χρονιά. Για τα μειωμένα ωράρια, με μειωμένους μισθούς και ένσημα. Για τη μετακίνηση από σχολική μονάδα σε σχολική μονάδα, με μεγάλες αποστάσεις την ώρα, που η ακρίβεια τσακίζει. Για τις απολύσεις προσωπικού, που είχε ως συνέπεια την περαιτέρω εντατικοποίηση της δουλειάς μας. Για τις ελλείψεις μέσων συλλογικής Προστασίας και εκπαίδευσης, για να κάνουμε με ασφάλεια τη δουλειά μας.

   ΤΩΡΑ, το Υπουργείο Εσωτερικών αρνείται την ένταξη των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων,  στο εκλογικό επίδομα, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία που μετατρέπονται σε εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν για σκοπούς άσχετους με την εκπαιδευτική διαδικασία.

    Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων, να τα παραδώσουμε καθαρά μετά το πέρας της εκπαιδευτικής διαδικασίας πριν τις εκλογές, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα. Παράλληλα απαιτούμε να τα παραλάβουμε καθαρά πριν μπούμε μέσα για να συνεχιστεί η εκπαιδευτική λειτουργία τους την Τρίτη 23/05/ 2023.

    Κανένας συμβασιούχος ΔΕΝ πρέπει να δεχτεί να εργαστεί για το καθάρισμα των εκλογικών κέντρων, πριν παραδοθούν και πάλι στην  εκπαιδευτική κοινότητα. Οι δήμοι έχουν την ευθύνη να παραδώσουν  τα σχολεία καθαρά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]