Συνεχίζεται η αναστάτωση στα Λύκεια :Παραμένουν και σήμερα τα προβλήματα στην Τράπεζα Θεμάτων


 Σε παιχνίδι για γερά νεύρα, εξελίσσεται και η σημερινή ημέρα των ενδοσχολικών εξετάσεων στα Λύκεια της χώρας, καθώς και σήμερα η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, έχει πέσει.


Από καταγγελίες που έχουν έρθει στο portal του 902.gr, από τις 6 το πρωί οι διευθυντές Λυκείων στον Πειραιά, τη Βούλα, τον Άλιμο, το κέντρο της Αθήνας, την Πετρούπολη, αλλά και την Εύβοια, την Φθιώτιδα, την Ηλεία, την Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα, επιχειρούν να μπουν στην Τράπεζα Θεμάτων για να κληρώσουν τα θέματα των σημερινών εξετάσεων και δεν έχουν καμιά δυνατότητα πρόσβασης. Μάλιστα σε Ηλεία και Κέρκυρα, τα προβλήματα είναι χειρότερα σήμερα, καθώς δεν μπάινουν καν στην πλατφόρμα.


Υπενθυμίζεται ότι σήμερα δίνουν εξετάσεις στα Λύκεια όλες οι τάξεις αλλά και οι τάξεις της Γ΄Λυκειου που δεν κατάφεραν χθες να γράψουν λόγω των προβλημάτων.


Ο γγ του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης έκανε λόγο για νέα κυβερνοεπίθεση, που προκαλεί προβλήματα στην πρόσβαση στην πλατφόρμα. Είπε πως χθες η πλατφόρμα δεχόταν ταυτοχρόνως 280.000 επισκέψεις το δευτερόλεπτο από τους χάκερ, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός είναι ακόμη μεγαλύτερος. Είπε πως γίνονται προσπάθειες ανάταξης του προβλήματος, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν πρόκειται να υπάρξει ανάλογο πρόβλημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς σε αυτές τα θέματα προκύπτουν και διανέμονται από άλλο, ανεξάρτητο δίκτυο.


Θυμίζουμε ότι η τράπεζα θεμάτων είχε καταρρεύσει πανελλαδικά χθες το πρωί και τελικά άρχισε να υπολειτουργεί μετά τις 9:30 το πρωί, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει δύο ώρες η έναρξη των εξετάσεων της πρώτης βάρδιας, πράγμα που παρέσυρε και τη δεύτερη βάρδια που θα ξεκινούσε κανονικά στις 10:30.


Το αποτέλεσμα ήταν ή να αναβληθούν εξετάσεις –ακόμα και της Γ΄ λυκείου σε κάποια σχολεία, ή να παραβιαστεί όχι μόνο το ωράριο των μαθητών, αλλά και το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών, τη στιγμή μάλιστα που πολλοί από αυτούς ήταν στα σχολεία τους από τις 7:00 το πρωί.


Τη δικαιολογημένη αναστάτωση που προκλήθηκε, επέτεινε η εμμονή του υπουργείου στην εφαρμογή του μέτρου της Τράπεζας Θεματων, το οποίο εξαρχής καταδίκασαν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, καθώς μετατρέπει ακόμα περισσότερο το Λύκειο σε εξεταστικό κέντρο.


Σε ό,τι αφορά τους μαθητές που δεν εξετάστηκαν χθες, το Υπουργείο, με ανακοίνωσή του διευκρίνισε:


Για τους μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου, που δεν εξετάστηκαν την Δευτέρα, θα εξεταστούν στο συγκεκριμένο μάθημα εντός του προβλεπόμενου διαστήματος, δηλαδή έως τις 15 Ιουνίου.


Οι μαθητές της Γ’ τάξης των Γενικών Λυκείων, που δεν εξετάστηκαν χθες, θα εξεταστούν σήμερα Τρίτη και τα αποτελέσματα θα βγουν αύριο Τετάρτη, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στη σχετική εγκύκλιο.


Οι μαθητές της Γ’ τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων, που δεν εξετάστηκαν χθες, επίσης θα εξεταστούν σήμερα Τρίτη και τα αποτελέσματά θα βγουν το βράδυ της ίδιας μέρας.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]