Ιωάννινα:Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Δικαστικό για τον 31χρονο Αλβανό κακοποιό





Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις     σήμερα έξω  από  το   Δικαστικό Μέγραο Ιωαννίνων καθώς σήμερα  αναμένεται να απολογηθεί ο διεθνώς  διωκόμενος Laert Ηaxhiou που συνελήφθη  (22/05/2023) στα Ιωάννινα      ο οποίος αναζητούνταν από τις αλβανικές αρχές για απόπειρες ανθρωποκτονίας  ,καθώς και ο ο οδηγός του οχήματος που τον παρέλαβε στα ελληνολαβανικά σύνορα .


Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης μεταφοράς παράτυπων μεταναστών, όπου συνελήφθησαν ακόμη 2 αλλοδαποί ,ένας 35χρονος και 22χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για - κατά περίπτωση – παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, πλαστογραφία, απείθεια και ψευδή κατάθεση. 






 Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων ,οι συγκεκριμένες συλλήψεις  ήταν  αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας η οποία ξεκίνησε βραδινές ώρες  της προηγούμενης Δευτέρας χαρη στην παρατηρητικότητα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υ.Α. Ιωαννίνων Στην συνέχεια  με τον συντονισμό από το κέντρο επιχειρήσεων της Δ.Α. Ιωαννίνων R/T 61 έγινε επιχείρηση προκειμένου να ακινητοποιηθεί το ύποπτο όχημα το οποίο αρχικά δεν σταμάτησε σε σημεία ελέγχου από περιπολικά της Υ.Α. Ιωαννίνων , της Άμεσης Δράσης και δικύκλων της Ομάδας Δίας  και ακολούθησε καταδίωξή του για να καταλήξουμε στην σύλληψη τους στην οδό Βορείου Ηπείρου     μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων από περιπολικό της Διμοιρίας Υποστήριξης της Δ.Α. Ιωαννίνων με την συνδρομή σταθμού Τροχαίας καθώς και όλων των υπολοίπων σταθμών που συνεχώς ακολουθούσαν το ύποπτο όχημα. Σημαντικό ρόλο στην ταυτοποίηση των συγκεκριμένων ατόμων έπαιξε η εμπειρία των Αξιωματικών Υπηρεσίας της Υ.Α. Ιωαννίνων καθώς και του Γραφείου Αλλοδαπών αλλά και η έρευνα του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της ΓΕΠΑΔ Ηπείρου .


 -.Ο 31χρονος ταξίδευε στην Ελλάδα με πλαστή άδεια παραμονής 

-Ο 31χρονος που συνελήφθη στα Γιάννενα έχει καταδικαστεί στην Αλβανία σε 18 χρόνια φυλάκιση για σοβαρά ποινικά αδικήματα καθώς και για υποθέσεις όπλων και πυρομαχικών .

-Καταδικάστηκε για τον τραυματισμό 2 ατόμων στις 25 Σεπτεμβρίου το 2016 μετά από καβγά έξω από μπαρ .

-Ο 31χρονος είχε εμπλακεί και σε αιματηρή συμπλοκή τον Οκτώβριο του 2017 με δύο νεκρούς και έναν τραυματία .

-Ο L. H  που συνελήφθη  προχθές το βράδυ  σε κεντρική γειτονιά των Ιωαννίνων (Β.Ηπείρου -Λιμνοπούλα )μετά από κινηματογραφική καταδίωξη     εμπλέκεται   και σε διακίνηση ναρκωτικών στην Αλβανία και  έχει καταδικαστεί από το Δικαστήριο του Δυρραχίου.

-Σημειώνεται ότι εκτός από τον 31χρονο συνελήφθη ένας 35χρονος και  ένας 22χρονος .Ο 35χρονος αλβανικής επίσης υπηκότητας είχε εμπλακεί σε αιματηρή υπόθεση  με έναν νεκρό που είχε λάβει χώρα σε πρατήριο υγρών καυσίμων τον Νοέμβριο του 2021 στη Νίκαια Αττικής .











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]