ΛΕΣΧΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου

 


Το 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ


Το πολυαναμενόμενο 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Ιωαννίνων, που διοργανώνεται από την Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης» και την γαστροτουριστική πρωτοβουλία «Food & Paths” σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών, πρόκειται να μαγέψει για άλλη μια φορά το κοινό, φέρνοντας κοντά τον απολαυστικό συνδυασμό κινηματογράφου και γαστρονομίας. Πραγματοποιούμενο από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023, το φετινό φεστιβάλ υπόσχεται να αποτελέσει μια αξέχαστη γιορτή του ελληνικού γαστρονομικού κινηματογράφου.


Βασισμένο στην επιτυχία της πρώτης του διοργάνωσης, το Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Ιωαννίνων επιστρέφει με ανανεωμένη εστίαση στον ελληνικό γαστρονομικό κινηματογράφο, αναδεικνύοντας τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις και γεύσεις της Ελλάδας. Από λαχταριστά πιάτα μέχρι συναρπαστικές ιστορίες, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει μια ποικίλη επιλογή ταινιών που εξερευνούν τη διασταύρωση του φαγητού, του πολιτισμού και του κινηματογράφου. Στην αρχή κάθε ταινίας άνθρωποι της γαστρονομίας και του κινηματογράφου θα προσφέρουν τις απόψεις και τις γνώσεις τους στο κοινό, ενώ μετά το τέλος της θα περιμένει τους θεατές μπουφές όπου θα μπορούν να δοκιμάσουν τα φαγητά της κάθε ταινίας!


Ένα από τα αξιοσημείωτα σημεία του φετινού φεστιβάλ είναι η εισαγωγή κινηματογραφικών σεμιναρίων ειδικά σχεδιασμένων για μαθητές γυμνασίου τα οποία θα διδάξει η σκηνοθέτης και παραγωγός Χρύσα Ψωμαδέλλη. Τα σεμινάρια αυτά θα προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους νεαρούς λάτρεις του κινηματογράφου να ασχοληθούν με τον κόσμο του γαστρονομικού κινηματογράφου, να μάθουν για τα καλλιτεχνικά του στοιχεία και να αποκτήσουν γνώσεις από επαγγελματίες του κλάδου. Στόχος του φεστιβάλ είναι να εμπνεύσει και να γαλουχήσει την επόμενη γενιά κινηματογραφιστών, καλλιεργώντας μια βαθύτερη εκτίμηση για τη μορφή τέχνης και τη σύνδεσή της με τη γαστρονομία.


Τα Ιωάννινα, γνωστά για τα γραφικά τοπία, την πλούσια ιστορία και τη γαστρονομική κληρονομιά τους, αποτελούν το τέλειο σκηνικό για αυτή τη ζωντανή γιορτή του ελληνικού γαστρονομικού κινηματογράφου. Οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ μπορούν να περιμένουν ένα ποικίλο πρόγραμμα που περιλαμβάνει προβολές ταινιών, συζητήσεις σε πάνελ, γαστρονομικά εργαστήρια και γευσιγνωσίες. Διακεκριμένοι σεφ και κινηματογραφιστές θα συναντηθούν για να μοιραστούν τις γνώσεις τους, δημιουργώντας μια πραγματικά καθηλωτική εμπειρία για όλους όσους το παρακολουθήσουν.


"Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Ιωαννίνων, αφιερωμένο στον ελληνικό γαστρονομικό κινηματογράφο", δήλωσε ο Θοδωρής Αλεξίου, Πρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης» και Διευθυντής του Φεστιβάλ. "Το φετινό φεστιβάλ υπόσχεται να είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις, φέρνοντας κοντά τη μαγεία του κινηματογράφου και τις γεύσεις της Ελλάδας. Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που θα εμπλακούμε με την εκπαιδευτική κοινότητα μέσω των κινηματογραφικών σεμιναρίων για μαθητές γυμνασίου, καλλιεργώντας την αγάπη για τον κινηματογράφο και τις γαστρονομικές τέχνες στη νέα γενιά".


Το Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Ιωαννίνων προσκαλεί τους λάτρεις του κινηματογράφου, τους λάτρεις του φαγητού και τους πολιτιστικούς εξερευνητές από κοντά και μακριά να συμμετάσχουν σε αυτή την εξαιρετική γιορτή του ελληνικού γαστρονομικού κινηματογράφου. Σημειώστε στα ημερολόγιά σας τις 15 έως 17 Σεπτεμβρίου 2023 και ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε ένα γαστρονομικό και κινηματογραφικό ταξίδι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]