ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

[Ελλάδα]Η Αθήνα κλίνει το γόνυ στην Παναγία “Άξιον Εστί” – Προς προσκύνηση η Ιερά Εικόνα στον Μητροπολιτικό Ναό έως και τις 15 Μαΐου

 


Την Εικόνα – Σύμβολο, όπως την χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, την Παναγία του “Άξιον Εστί” υποδέχθηκε χθες το απόγευμα, Τετάρτη 3 Μαΐου, η Αθήνα παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και πλήθος πιστούς λαούς που από τις πρώτες ώρες της άφιξης  του ιερού σεβάσματος από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους, κατέκλεισε τον Μητροπολιτικό Ναό για να την προσκυνήσει. Από νωρίς σήμερα το πρωί ξεκίνησε η τέλεση ιερών ακολουθιών ενώπιον της εικόνα.

Η τελετή υποδοχής

Η ιερά εικόνα η οποία θα παραμείνει έως και τις 15 Μαϊου προς προσκύνηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών αναχώρησε χθες το πρωί από το Άγιον Όρος με τη συνοδεία του Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους, Γέροντα Χριστοφόρου Ιβηρίτη, καθώς και την αντιπροσωπεία μοναχών. Από το λιμάνι της Ουρανούπολης κατευθύνθηκε στη Θεσσαλονίκη από όπου και αναχώρησε με πτήση της AGEAN για την Αθήνα όπου έφτασε νωρίς το μεσημέρι.


Η τελετή υποδοχής πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης. Αφετηρία της λιτανευτικής πομπής ήταν το παρεκκλήσιο της Αγίας Δύναμης επί της οδού Μητροπόλεως.


Τιμητικό άγημα του στρατού, μπάντες να παιανίζουν ιερός κλήρος, προεξάρχοντος του Θεοφιλαστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ήταν το σκηνικό που σχημάτισε την πομπή μέχρι την πλατεία Μητροπόλεως. Στο σημείο εκείνο έλαβε χώρα η επίσημη υποδοχή της εικόνας με την απόδοση των προβλεπόμενων τιμών από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και τα στρατιωτικά αγήματα  τα οποία ήταν παρατεταγμένα.


Λίγο πριν  την είσοδο στο ναό και την τοποθέτηση της εικόνας στο μέσο όπου θα παραμείνει έως και τις 15 Μαϊου, έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Εν συνεχεία έλαβε χώρα Δοξολογία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου.






πηγή .orthodoxianewsagency.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]