Στις 12 το μεσημέρι η δίκη Μπελέρη στην Αυλώνα - Έντονη αντίδραση από την Αθήνα

 


Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα γίνει στην Αυλώνα της Αλβανία η δίκη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρι, ο οποίος συνελήθφη αργά το βράδυ της Πέμπτης με την κατηγορία εξαγοράς ψήφων  ενόψει των εκλογών της Κυριακής.



Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας συνελήθφη χθες με την κατηγορία εξαγοράς ψήφων  ενόψει των εκλογών της Κυριακής.




Αντίπαλός του είναι ο νυν δήμαρχος που υποστηρίζεται από το Σοσιαλιστικό κόμμα του Έντι Ράμα. 


Μέλη της ομογένειας μιλούν για μια σκόπιμη ενεργεία, με στόχο την τρομοκράτηση μελών της ελληνικής μειονότητας ενώ ο Αλβανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σύλληψη Μπελέρη ως «δείγμα της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου».


Μαζί με τον Φρέντι Μπελέρη, οι αλβανικές αρχές προσήγαγαν και τον συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση, ο οποίος είναι καρδιοπαθής και έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς και ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τη σύλληψη του Έλληνα ομογενή. Ο δεύτερος συνεργάτης του Φρέντη Μπελέρη που είχε προσαχθεί μαζί του αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες μετά την προσαγωγή. 


Η στιγμή της σύλληψης και τα ντοκουμέντα δωροδοκίας


Το σχετικό έγγραφο της εισαγγελίας που παρουσίασε ο ΣΚΑΙ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων αναφέρει πως "ο εν λόγω πολίτης πιάστηκε επ΄ αυτοφώρω στη Χειμάρρα στις 12.05.2023, στις 00:14, σε συνεργασία με άλλα πρόσωπα, να δίνει χρηματικά ποσά σε διάφορα άτομα για να εξαγοράσει ψήφους.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενημερώνει την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ενώ από τη Μυτιλήνη έστειλε σαφές μήνυμα στην αλβανική κυβέρνηση. 


«Να στείλω ένα μήνυμα στη φίλη Αλβανία, εκπτώσεις στο κράτος δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της εθνικής ελληνικής μειονότητας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί. Αν Αλβανία θέλει να πλησιάσει την ΕΕ έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές εκλογές και να απελευθερώσει άμεσα αυτούς που φυλάκισε για να συμμετέχουν στη διαδικασία», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.


Η σύλληψη υποψήφιου δημάρχου δύο μέρες πριν από τις εκλογές, εάν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, συνιστά σκάνδαλο" υπογράμμισε εχθές από τη Στοκχόλμημ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος και ενημέρωσε για το θέμα τον ύπατο εκπρόσωπο, Ζοζέπ Μπορέλ και τον Σουηδό υπουργό Εξωτερικών ως ασκούντες την προεδρία,


Σε  διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας προέβη η ελληνίδα πρέσβης, ενώ μετεβη και στο Αστυνομικό Τμήμα Αυλώνας προκειμένου να συναντήσει τον συλληφθέντα υποψήφιο δήμαρχο.


Τέλος, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, είχε εχθές ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του ομογενούς.


Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]