ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

H "ΔΩΔΩΝΗ - ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" ...για τον Προϋπολογισμό έτους 2023 του Δήμου Δωδώνης



Την τελευταία μόλις ημέρα πριν ο Δήμος περιέλθει σε κατάσταση αδυναμίας λειτουργίας, αλλά και με απώλειες για τη δημοτική ομάδα του σημερινού Δημάρχου, ψηφίστηκαν τελικά το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός έτους 2023 του Δήμου Δωδώνης. 

Η υπό τον κ. Ντακαλέτση Δημοτική Αρχή δέχθηκε σφοδρή κριτική από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης για τους πολύ χαμηλούς ρυθμούς υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος κατά τη διάρκεια της θητείας της και τη συνακόλουθη αδυναμία της να απορροφήσει διασφαλισμένους χρηματοδοτικούς πόρους. Το γεγονός αυτό έχει επιφέρει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των δημοτών, διότι έχουν καθυστερήσει αφενός μεν η πραγματοποίηση απαραίτητων εργασιών για τις καθημερινές τους ανάγκες, αφετέρου δε η απορρόφηση κρίσιμων κονδυλίων, που θα μπορούσαν να έχουν διοχετευθεί για την ανάπτυξη του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή κατηγορήθηκε ακόμη για κατασπατάληση πόρων του Δήμου μέσω του κατακερματισμού μεγάλων έργων και μέσω απ’ ευθείας αναθέσεων χωρίς δημοσιότητα, έργων, που χαρακτηρίζονται ως κατεπείγοντα, αλλά καταλήγουν να κατασκευάζονται με μεγάλες καθυστερήσεις. Επίσης τέθηκαν κρίσιμα ερωτήματα για την εγκυρότητα του Προϋπολογισμού, τα οποία δεν απαντήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή, σχετικά με την ειλικρίνεια και την ακρίβεια των στοιχείων ιδιαίτερα σε ότι αφορά σε χρηματοδοτήσεις σχετικές με την υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσαν το παρόν ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιάννης Καραμπίνας και μέλη της Δημοτικής Παράταξης «ΔΩΔΩΝΗ - Δύναμη Δημιουργίας»  στα πλαίσια των συνεχών τους δράσεων ενημέρωσης και καταγραφής των προβλημάτων του Δήμου, εν όψει της διεκδίκησης της Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Δωδώνης κατά τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Από την Δημοτική Παράταξη 

ΔΩΔΩΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]