ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Στην Βαλένθια με Erasmus+ εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ελεούσας


Στα πλαίσια του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ 2022-1-EL01-KA122-SCH-000072840 με τίτλο “Ενσωμάτωση καινοτόμων διδακτικών μεθόδων στην εκπαιδευτική πράξη” που επιχορηγείται αποκλειστικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποιήθηκε η 2η κινητικότητα του Γυμνασίου Ελεούσας στην Βαλένθια της Ισπανίας από 20 έως 25 Μαρτίου 2023. 

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Καμποσιώρη Μαρίνα, Πιπίκου Μαρίνα και Στεριάδη Πολυξένη παρακολούθησαν το επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο “Flipped Classroom” που διοργάνωσε ο φορέας “European Academy of Creativity “. Στην επιμόρφωση συμμετείχαν 14 εκπαιδευτικοί από Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Πορτογαλία και Γερμανία.

Σκοπός της κινητικότητας ήταν η κατάρτιση στη νέα παιδαγωγική προσέγγιση της “Ανεστραμμένης  διδασκαλίας” (Flipped classroom) με στόχο της εφαρμογή της με επιτυχία στην τάξη. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί έμαθαν να δημιουργούν ένα σχέδιο μαθήματος με ανεστραμμένη τάξη σε όλες τις φάσεις του, να θέτουν κατάλληλους διδακτικούς στόχους  και να σχεδιάζουν ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες που να συνδέονται με τη στοχοθεσία του μαθήματος. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και διδακτικές εμπειρίες με εκπαιδευτικούς άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Στο τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες έλαβαν από το φορέα υλοποίησης βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης του σεμιναρίου και απέκτησαν το έγγραφο Europass Mobility με το οποίο αναγνωρίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι γνώσεις και οι δεξιότητες που αποκόμισαν.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο ιστολόγιο που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της επιμόρφωσης https://blogs.sch.gr/gymeleou/.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]