LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Νέο "καπέλο" στους λογαριασμούς ρεύματος τον Μάιο


 Νέο "καπέλο" στους λογαριασμούς του ρεύματος από τον Μάη καθώς η ΡΑΕ άλλαξε τη μεθοδολογία υπολογισμού των ρυθμιστικών χρεώσεων και το απαιτούμενο έσοδο του ΔΕΔΔΗΕ από 744 εκατ. ευρώ αυξάνεται σε 981 εκατ. ευρώ τη  φετινή χρονιά.

Έτσι ,οι καταναλωτές θα πληρώνουν  7,5 ευρώ επιπλέον  στους λογαριασμούς του ρεύματος τον Μάιο  λόγω των παραπάνω αυξήσεων που αποφάσισε η ΡΑΕ .

Οπως σημειώνει το imerisia.gr ,σύμφωνα με υπολογισμούς των νέων χρεώσεων που έκανε το allazorevma.gr, ένας μέσος καταναλωτής (25 KVA ισχύ και 3.750 kWh ετήσια κατανάλωση) θα χρεωθεί με 174 ευρώ ετησίως για τέλη δικτύου διανομής, από 98 ευρώ που χρεωνόταν μέχρι τώρα, δηλαδή με 76 ευρώ το χρόνο ή 6 ευρώ το μήνα παραπάνω.


Για το 2023 η παραπάνω χρέωση θα είναι 7,6 ευρώ το μήνα, καθώς η χρέωση έχει αναδρομική ισχύ από την 1/1/2023. Για να αναπληρωθεί η υποανάκτηση του πρώτου τετραμήνου του έτους, και το συνολικό ποσό που θα λάβει ο ΔΕΔΔΗΕ για το 2023 να είναι 981 εκατ. ευρώ το κόστος του πρώτου τετραμήνου θα μετακυληθεί και θα επιμεριστεί στους επόμενους 7 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]