Διάκριση ομάδας μαθητριών του Γυμνασίου Ελεούσας Ιωαννίνων στο 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής!


Το 5ο βραβείο στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής κέρδισε η ομάδα ΑΠΙΘΑΝΟΙ του Γυμνασίου Ελεούσας. Την ομάδα αποτελούσαν οι μαθήτριες Σίσκα Αγγελική, Στράτη Ελεονώρα και Φιλίππου Ειρήνη. Υπεύθυνη για την καθοδήγηση της ομάδας ήταν η καθηγήτρια κ. Πιπίκου Μαρίνα.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα, διοργάνωσε, για έκτη συνεχή χρονιά, τον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική». Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η δημιουργική ενασχόληση και διάκριση των μαθητών που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη, τον τρόπο παραγωγής και τη χρήση των επίσημων στατιστικών στην καθημερινότητά τους, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όπως στην οικονομία, στη χάραξη πολιτικών και στη λήψη αποφάσεων.

Στον 6ο Διαγωνισμό συμμετείχαν 387 ομάδες (129 ομάδες Λυκείων και 258 ομάδες Γυμνασίων), με συνολικά 340 μαθητές Λυκείων και 687 μαθητές Γυμνασίων από 33 Λύκεια και 40 Γυμνάσια της χώρας. Ο Διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο στάδια: το πρώτο από 24 Ιανουαρίου 2023 έως 9 Φεβρουαρίου 2023 και το δεύτερο από 11 Φεβρουαρίου έως 9 Μαρτίου 2023. Η ομάδα μαθητριών του σχολείου μας, αρχικά προκρίθηκε στη 2η φάση του Διαγωνισμού, στο σύνολο των 258 ομάδων Γυμνασίων όλης της χώρας και στη συνέχεια εκπονώντας μια στατιστική μελέτη με θέμα την τουριστική κίνηση στην χώρα μας την τριετία 2019-2021 ξεχώρισε σε σύνολο 53 ομάδων Γυμνασίων καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Διαγωνισμό στη Στατιστική μπορείτε να αναζητήσετε στον σχετικό σύνδεσμο:

https://www.statistics.gr/el/statistics-competition-2023.

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες και την υπεύθυνη καθηγήτρια για την επιτυχία τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]