O ΠΑΣ Γιάννινα WBC κατάφερε να «σφραγίσει» το εισιτήριο της παραμονής στην Α1 Εθνική κατηγορία γυναικών

 


Μετά από ένα παιχνίδι με κύριο χαρακτηριστικό του το άγχος, που βάρυνε τα πόδια των παικτριών της ομάδας, ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC κατάφερε να πάρει το «ροζ φύλλο» στην αναμέτρηση με τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου, την Κυριακή στο Νέο Κλειστό με 62-54 και να «σφραγίσει» το εισιτήριο της παραμονής στην Α1 Εθνική κατηγορία γυναικών.

Οι παίκτριες του Τζον Μαργαρίτη επικράτησαν της αντιπάλου τους, πιο δύσκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ με τη νευρικότητα να κάνει την εμφάνισή της από την αρχή, ως αποτέλεσμα της κρισιμότητας του αγώνα, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. 

Πλέον ο ΠΑΣ έχει μπροστά του μία ακόμη αγωνιστική υποχρέωση το τριήμερο 24-26 Μαρτίου με το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος, αν και η κλήρωση στον ημιτελικό ήταν η χειρότερη δυνατή με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται απέναντι στην ομάδα του ΠΑΣ.

Μετά το τέλος του αγώνα με τη Δάφνη, ο Τζον Μαργαρίτης και η αρχηγός Ντίνα Σαρηγιαννίδου δήλωσαν:

«Ήταν ένα νευρικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, όμως δεν παραδώσαμε το πνεύμα του μαχητή, μείναμε κοντά στο σκορ, όταν η Δάφνη προηγήθηκε και αυτό μας οδήγησε στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου κάναμε αυτό που έπρεπε κα κερδίσαμε. Τα κορίτσια προσπάθησαν όλη τη χρονιά. Δεν ήταν εύκολο αυτό που πέτυχαν, γιατί πολλά πράγματα στη διάρκεια της σεζόν θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν στην αντίθετη κατεύθυνση, όμως δεν τα αφήσαμε να μας επηρεάσουν και στο τέλος καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για την επόμενη σεζόν, αλλά το σημαντικό είναι, να είμαστε σε ένα επίπεδο που δε θα παλεύουμε για να μείνουμε στην Α1 κατηγορία, αλλά για κάτι μεγαλύτερο», ανέφερε ο κ. Μαργαρίτης.

«Ήμασταν πολύ αγχωμένες στο σημερινό παιχνίδι και το άγχος δημιουργεί ένταση και φέρνει λάθη στο παιχνίδι. Στο τέλος όμως σταθήκαμε στο ύψος μας, τα δώσαμε όλα και κερδίσαμε. Η χρονιά είχε θετικό πρόσημο. Κάναμε μία καλή χρονιά που θα μπορούσε να είναι και καλύτερη, αν είχαμε καλύτερη διαχείριση στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Ήταν όμως μια υγιής χρονιά και αυτό που έχει σημασία είναι η παραμονή μας στην Α1», ανέφερε η αρχηγός της ομάδας.

Το παιχνίδι με τη Δάφνη

Ο ΠΑΣ προηγήθηκε με 7-0, η Δάφνη όμως ισορρόπησε και το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 12-10. Στο β’ δεκάλεπτο η Δάφνη εξακολούθησε να παίζει καλή άμυνα στα ατού των γηπεδούχων με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στο ημίχρονο με το σκορ στο 22-24.

Η αρχή του τρίτου δεκαλέπτου προϊδέασε για μία αμφίρροπη αναμέτρηση που θα πήγαινε ως το τέλος πόντο με πόντο, με τις φιλοξενούμενες να παίρνουν ένα προβάδισμα με 34-38, αλλά το δεκάλεπτο να λήγει σε απόλυτη (40-40) ισορροπία.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε να «χτίζει» μία μικρή διαφορά που έφτασε τους δέκα πόντους, λίγο πριν το τέλος (56-46). Η Δάφνη μείωσε σε 56-50, το τρίτο τρίποντο όμως της Πρόβο έκανε το 59-50 και εκεί τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι και η υπόθεση της παραμονής στην Α1 Εθνική κατηγορία μπάσκετ γυναικών.

ΠΑΣ WBC (Μαργαρίτης): Πράπα, Μπριγκς 27 (2τρ), Σαρηγιαννίδου 8, Μαρίνη 4, Πρόβο 15 (3τρ), Γκιζάνη 3, Εβόντο 5.

Η κλήρωση για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου

Η ομάδα του ΠΑΣ WBC θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία της σε φάιναλ φορ μίας μεγάλης διοργάνωσης και συγκεκριμένα του Κυπέλλου Ελλάδας, αν και η τύχη δεν χαμογέλασε και τόσο αφού έφερε την ομάδα του ΠΑΣ αντιμέτωπη με το μεγάλο φαβορί Παναθηναϊκό, στον ημιτελικό. 

Ελευθερία Μοσχάτου και Νίκη Λευκάδας θα δώσουν τη δική τους μάχη στο δεύτερο ημιτελικό. Το φάιναλ φορ θα διεξαχθεί το τριήμερο 24-26 Μαρτίου στο κλειστό της Ζωφριάς στα Άνω Λιόσια. 

Την ομάδα του ΠΑΣ εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Γιάννης Ζήκος που δήλωσε σχετικά μετά την κλήρωση: «Είμαστε ευχαριστημένοι που συμμετέχουμε στο φάιναλ φορ έχοντας μάλιστα πετύχει και τον στόχο της παραμονής μας στην Α1 κατηγορία. Ο Παναθηναϊκός με τον οποίο κληρωθήκαμε στον ημιτελικό είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Είναι σημαντικό να ζήσουμε την εμπειρία μιας τέτοιας διοργάνωσης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]