Πρόσκληση και Πρόγραμμα ημερίδας "Ευκαιρίες ευρωπαϊκής χρηματοδότησης των πολιτιστικών και δημιουργικών φορέων της Περιφέρειας Ηπείρου"


 Το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδος της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού σας προσκαλεί την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 και ώρα 17.00 στην εκδήλωση με θέμα «Ευκαιρίες ευρωπαϊκής χρηματοδότησης των πολιτιστικών και δημιουργικών φορέων της Περιφέρειας Ηπείρου» 


Η εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου "Αλέξανδρος Γιώτης" και υλοποιείται σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων. 

Θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και εκτός του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας, θα συμμετέχουν τα Γραφεία στην Ελλάδα των προγραμμάτων  Erasmus+, Horizon Europe και CERV, ώστε οι πολιτιστικοί και δημιουργικοί φορείς της Περιφέρειας να αποκτήσουν ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που προσφέρουν τα προγράμματα της ΕΕ.

Πρέπει να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιαστούν στο κοινό της Ηπείρου όλα μαζί τα προγράμματα αυτά και οι ευκαιρίες που παρέχουν για χρηματοδότηση της καλλιτεχνικής και δημιουργικής βιομηχανίας της Περιφέρειάς μας.


Το Πρόγραμμα "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ" της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το κυριώτερο πρόγραμμα μέσω του οποίου χρηματοδοτείται η καλλιτεχνική δημιουργία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και άλλων κρατών. Στοχεύει στην ανάδειξη του Ευρωπαϊκού πνεύματος μέσω της δημιουργικότητας και της ειδησιογραφίας. Επιλέξιμοι για συμμετοχή είναι όλοι οι φορείς και οι ανεξάρτητοι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του πολιτισμού και της τέχνης.


Το Πρόγραμμα Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της ΕΕ για τη στήριξη της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού στην Ευρώπη. Απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες.

Το Horizon Europe - Cluster 2: "Πολιτισμός, δημιουργικότητα και πολυδεκτική κοινωνία (Culture, Creativity and Inclusive Society)" αποτελεί το τμήμα του προγράμματος Horizon Europe - Ορίζοντας Ευρώπη, που στοχεύει στην ενίσχυση των ευρωπαϊκών δημοκρατικών αξιών, συμπεριλαμβανομένου του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, της διαφύλαξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της προώθησης κοινωνικοοικονομικών μετασχηματισμών που συμβάλλουν στην ένταξη και την ανάπτυξη.


Τέλος, το πρόγραμμα CERV επιδιώκει να στηρίξει και να αναπτύξει ανοικτές, δημοκρατικές, ισότιμες και συμπεριληπτικές κοινωνίες που βασίζονται στα δικαιώματα και στο κράτος δικαίου. Αυτό περιλαμβάνει μια δραστήρια και ενδυναμωμένη κοινωνία των πολιτών, που ενθαρρύνει τη δημοκρατική, πολιτική και κοινωνική συμμετοχή των πολιτών και καλλιεργεί την πλούσια πολυμορφία της ευρωπαϊκής κοινωνίας, με βάση τις κοινές μας αξίες και την κοινή μας ιστορία και μνήμη.


Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι προσκλήσεις του προγράμματος ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα προσωπικής απάντησης σε ερωτήσεις.

δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα πατώντας εδώ


Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους   στο   link https://forms.gle/jae1QtQnFMqpqAiL6 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]