ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

[Ελλάδα]Δρυοπίδα, το υπέροχο Κυκλαδίτικο χωριό![βίντεο]

 


Ο παραδοσιακός οικισμός της Δρυοπίδας βρίσκεται στο κέντρο της Κύθνου και είναι ένας από τους τρεις βασικούς οικισμούς της, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τον μοναδικό οικισμό του νησιού που δεν είναι ορατός από τη θάλασσα...

Μάλιστα, συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί αν και αποτελεί ένα άκρως παραδοσιακό χωριό των Κυκλάδων, δεν ακολουθεί την Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική στα κτίσματά της. Τα περισσότερα λοιπόν είναι διώροφα με κεραμίδι, συνθέτοντας μια μοναδικότητα που εντοπίζεται στην έφεση που είχαν οι κάτοικοι της στην κεραμική τέχνη. 

Ωστόσο, το μπλε του Αιγαίου πρωταγωνιστεί στα σοκάκια του χωριού με τις λουλουδιασμένες αυλές, ενώ ο θαλασσινός αέρας φτάνει ανάμεσά της, μεταφέροντας την ιδιαίτερη μυρωδιά του ιωδίου σε κάθε γωνιά της, κάνοντας την ξεχωριστή.

Κατέχει μια άκρως ευνοϊκή θέση, γιατί και από εδώ ξεκινάει κανείς την περιπλάνησή του προς όλες τις κατευθύνσεις του νησιού. Από τον Μέριχα, το κεντρικό λιμάνι της Κύθνου, απέχει 7 χιλιόμετρα, ενώ από τη Χώρα της Κύθνου, τη Μεσαριά, 8 χιλιόμετρα

Η παλαιότερη ονομασία της είναι Χωριό, όνομα το οποίο διατηρείται ακόμα και στις μέρες μας, ενώ πλέον φέρει το ίδιο όνομα με τον αρχαίο οικισμό "Δρυοπίς" προς τιμήν της αρχαίας φυλής των Δρυόπων που ζούσαν στο νησί την αρχαϊκή εποχή. 

Ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της Δρυοπίδας είναι το σπήλαιο "Καταφύκι" στην νότια άκρη του χωριού, το οποίο μάλιστα θεωρείται το μεγαλύτερο των Κυκλάδων, καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα όλης της Ελλάδας, με διαδρόμους μήκους 600 μέτρων και συνολική έκταση 3.500 τετραγωνικών μέτρων. 

[ευχαριστούμε το travel-inspiration.gr/ για τη διάθεση του υλικού]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]