Ιωάννινα:Πυροβολημένη σκυλίτσα σερνόταν αβοήθητη για καιρό ....Μονόδρομος για το άτυχο ζώο .... η ευθανασία [φωτό βίντεο]

 


Η αδιαφορία  του Δήμου Ιωαννιτών    είναι αυτή που υπογράφει  την άσχημη ζωή και την καταδίκη σε ευθανασία  της σκυλίτσας που ακούει στο όνομα Λευκή .

Η Λευκή ήταν ένα από τα πολλά σκυλιά που είχε στην κατοχή της συμπολίτισσά μας που δεν βρίσκεται εν ζωή .




Το 2019 με απόφαση του Δήμου Ιωαννιτών η Λευκή   από το δημοτικό καταφύγιο όπου βρέθηκε  μετά το θάνατο της  ιδιοκτήτριάς της  αποφασίστηκε να επανενταχθεί  στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας .Έτσι τουλάχιστον  είχε αποφασιστεί .Το ηλικιωμένο  ζώο ωστόσο μεταφέρθηκε στην περιοχή των Λιγκιάδων ,σε έναν τόπο  ακατάλληλο  και  άκρως  επικίνδυνο   αφού σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες είχε αναφερθεί η ύπαρξη λύκου .



 Σημειώνεται πως όλη η ζωή της Λευκής ήταν περιορισμένη σε μία περίφραξη , το ζώο αυτό  δεν είχε μάθει να ζει μόνο του στον έξω κόσμο και μπορεί να ήταν μεγαλόσωμη ήταν ωστόσο άκακη που δεν αντιδρούσε  ποτέ στο "μπούλινγκ" που δέχονταν από τα άλλα σκυλιά με τα οποία ζούσε τότε μαζί .


 Έκτοτε οι φιλόζωοι εθελοντές   έψαχναν   απεγνωσμένα   να  εντοπίσουν τη Λευκή   χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα .Ανάμεσά τους μάλιστα υπήρχαν  και κάποιοι που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον να   την υιοθετήσουν .

Και φτάνουμε στον Δεκέμβρη του 2022  καθώς από τότε  υπήρχε   στο  καταφύγιο   του Δήμου Ιωαννιτών εντολή περισυλλογής του ζώου με αριθμό πρωτοκόλλου  138704.

Ο καιρός περνούσε μα   τη Λευκή δεν πήγαινε  κανένας να την μαζέψει από το βουνό ....


Η  σκυλίτσα εθεάθη  πριν από δύο εβδομάδες     να σέρνεται  στην περιοχή της Μάζιας αδυνατώντας να περπατήσει αφού  κάποιος την είχε πυροβολήσει,  με αποτέλεσμα  τα πίσω άκρα της να έχουν παραλύσει ,όπως είπε η εθελόντρια  Ματίνα μιλώντας στο epirus-tv-news.gr.

Μόλις ενημερώθηκαν  οι εθελοντές  για την ύπαρξη χτυπημένου σκυλιού στην Μάζια κατάλαβαν αμέσως πως επρόκειτο για τη Λευκή και  χωρίς δεύτερη σκέψη πήγαν στην περιοχή και με τη συνδρομή του pet taxi ioannina  ανέλαβαν δράση προκειμένου το ζώο να μην πεθάνει στην άκρη του δρόμου .

Η εικόνα του ,γροθιά στο στομάχι...Η Λευκή μεταφέρθηκε  από τους ίδιους τους εθελοντές  στον κτηνίατρο κ.Σπύρο Πάκο ,με τις ακτινογραφίες που έγιναν   να   δείχνουν τα σκάγια που είχε στο κορμάκι  του   το άτυχο ζώο ,το οποίο καταδικασμένο  από την αδιαφορία των αρμόδιων έζησε   για πολλές μέρες  σε αυτή την τραγική κατάστασή  .Το πώς  βέβαια ,η ψυχή του το ξέρει ...






Η Λευκή  μεταφέρθηκε και  φιλοξενείται στο σπίτι   εθελοντή δυστυχώς όμως η κατάσταση της υγείας της είναι μη αναστρέψιμη και     για τη Λευκή πλέον η μόνη λύση είναι η ευθανασία , όπως εξήγησε η εθελόντρια .

Σημειώνεται πως η σκυλίτσα  ήταν σε αυτή την κατάσταση για ένα τρίμηνο περίπου !

"Η γενική αδιαφορία είναι αυτό που μας ενοχλεί .Αυτό που μας νοιάζει είναι να υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόκριση ακόμη και για την ευθανασία .Ένα σκυλί το  οποίο βασανίζεται είναι προτιμότερο ο Δήμος να είχε πάει ,να το είχε περισυλλέξει και να είχε γίνει ευθανασία ..Εμάς μας νοιάζει το ζώο να μην πονάει .Από εκεί και πέρα οι επανεντάξεις πρέπει να γίνονται καθώς δεν είναι λύση τα ζώα να μένουν στοιβαγμένα στο καταφύγιο επειδή δεν έχουν που να πάνε .Καλώς ή κακώς οι επανεντάξεις είναι αναγκαίο κακό ."ανέφερε η  κ.α Ματίνα .

"Το ζώο αυτό δεν έπρεπε να μείνει έτσι τόσο καιρό ,γιατί αυτός που το πυροβόλησε ,πυροβολεί και άλλα σκυλιά και γάτες και μένουν παράλυτα "σημείωσε η εθελόντρια απευθύνοντας  παράλληλα έκκληση στους πολίτες αλλά και στην αστυνομία να μην αδιαφορούν σε ανάλογα περιστατικά .

"Υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τα ζώα .Εμείς πρέπει να πιέσουμε και την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, είναι   ποινικό αδίκημα  τέτοιες συμπεριφορές "ανέφερε η κα Ματίνα .

Η Λευκή δυστυχώς είναι ένα ακόμη ζώο στην Ελλάδα που πληρώνει την αδιαφορία των αρμοδίων  και στη συγκεκριμένη περίπτωση στην πρωτεύουσα της Ηπείρου  ..Ελπίζουμε ωστόσο  πως   θα πάψουν να υπάρχουν   ανάλογες συμπεριφορές αδιαφορίας που θα  μεγαλώνουν τη λίστα  των ζώων που   θα έχουν τέτοιο τέλος στη χώρα   που  κάποτε  δίδαξε πολιτισμό .....





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]