Η Περιφέρεια Ηπείρου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 




8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία καθιερώθηκε το 1957 από τον Ο.Η.Ε., αποτελεί σημείο αναφοράς για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των γυναικών. Ζητήματα όπως ίσα δικαιώματα, σεβασμός της σωματικής και ψυχικής ακεραιότητας των γυναικών, καλύτερες συνθήκες εργασίας, ίσες αμοιβές, ενίσχυση της θέσης των γυναικών σε όλους τους τομείς και ανέλιξη αυτών σε θέσεις ευθύνης, εξακολουθούν να είναι επίκαιρα.

Τα παγκόσμια γεγονότα, οι φυσικές και μη καταστροφές επιβάρυναν τη θέση της γυναίκας, η οποία καλείται να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες ως σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη, επιστήμων, αγρότισσα και φροντίστρια ηλικιωμένων.

Το 2022 δυστυχώς στην Χώρα μας βιώσαμε αποτρόπαια εγκλήματα σε βάρος των γυναικών. Οι γυναίκες είναι εξακολουθούν να υφίστανται βία κάθε μορφής, έμφυλη, ενδοοικογενειακή, σωματική, ψυχολογική, η οποία από όπου και αν προέρχεται δεν κάνει διακρίσεις σε κοινωνικό, οικονομικό ή μορφωτικό επίπεδο.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Ηπείρου, εξακολουθεί τις δράσεις για όλες τις  γυναίκες, ενώ είναι σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και δη τα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών σε όλη την Ήπειρο, τις Δημοτικές Επιτροπές Ισότητας, τους Ξενώνες φιλοξενίας, τους Δικηγορικούς Συλλόγους, το Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ήπειρο, γυναικείες οργανώσεις  για την ανάδειξη και προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών. 

Τα Ηνωμένα Έθνη για το 2023 επικεντρώνονται στην Ψηφιακή Τεχνολογία για Όλους και θεματική «Καινοτομία και Τεχνολογία για την Ισότητα των Φύλων». Οι νέες τεχνολογίες πρέπει να είναι προσβάσιμες σε όλες τις γυναίκες, με σκοπό την προώθηση των ίσων ευκαιριών για την πρόοδο και ευημερία όλης της κοινωνίας με όρους δικαιοσύνης και ισότητας.

Ευελπιστώντας ότι στην μετά COVID εποχή, στην οποία οδεύουμε, θα επικρατήσει η Ειρήνη και η Λογική, έτσι ώστε κάθε πολίτης και ειδικά οι γυναίκες, στις οποίες είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα, να συνεχίσουν με Ισότητα, Αξιοπρέπεια και Σεβασμό να αναπτύσσουν τα χαρίσματα και τις ικανότητες τους χωρίς φόβο, με όραμα για ένα ελπιδοφόρο αύριο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]