ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Συγκέντρωση και πορεία σήμερα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

 


Το τραγικό “ατύχημα” στα Τέμπη, πέρα από το γεγονός ότι φέρει στις μνήμες μας καταστάσεις και περιόδους που δεν συνάδουν με την τεχνολογική πρόοδο και την υποτιθέμενα περίοπτη, όσον αφορά τις υποδομές, θέση της χώρας μας, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να θεωρηθεί απλώς μία ατυχία όπως υποδηλώνει η ίδια η λέξη. Η παραίτηση του προέδρου της επιτροπής ECTS, υπεύθυνης για την κατασκευή και συντήρηση έργων σηματοδότησης και ασφάλειας τον περασμένο Απρίλιο, ο οποίος επισήμανε την παντελή έλλειψη σηματοδότησης και τις πολλαπλές καταγγελίες για κίνδυνο ατυχήματος αποτέλεσε το πρώτο καμπανάκι κινδύνου. Το δεύτερο ήταν αυτό της Συνδικαλιστικής Κίνησης Σιδηροδρόμων η οποία στις αρχές αυτού του Φλεβάρη αφού ανέφερε δύο περιπτώσεις όπου κινδύνευσε τόσο ο μηχανοδηγός όσο και οι επιβάτες, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, κατέστησε επίσης ως επιτακτική ανάγκη την σηματοδότηση του συγκεκριμένου δρομολογίου το συντομότερο δυνατό. Λίγες μέρες μετά, στις 15 Φεβρουαρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανόνες για τις σιδηροδρομικές μεταφορές ενώ στις 20 του ίδιου μήνα ο υπουργός μεταφορών Κώστας Καραμανλής τονίζει ότι η κυβέρνηση «δεν παίζει με την ασφάλεια των επιβατών» στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Όσο για τον πρωθυπουργό, αυτός κανόνιζε σήμερα να στήσει άλλη μια επικοινωνιακή φιέστα στο Κέντρο τηλεδιοίκησης - σηματοδότησης σιδηροδρομικού δικτύου Βορείου Ελλάδος, το οποίο ανεγειρόταν την προηγούμενη μόλις μέρα για να μας ενημερώσει πως η σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα χαίρουν των ασφαλέστερων και πιο σύγχρονων προδιαγραφών. Τι ειρωνεία, ε; 


Με όλα αυτά ελπίζουμε να καταστεί σαφές πως δεν πρόκειται για κάποιο ανεπαίσθητο ατόπημα ή ένα ανθρώπινο λάθος. Πρόκειται για μια βαθιά ΚΡΑΤΙΚΗ δολοφονία σχεδιασμένη από πολιτικάντηδες και λειτουργούς του κεφαλαίου με θύμα για άλλη μια φορά εμάς τους/ις ιδιους/ες. Ή ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας που τόσο κραυγαλέα σιγοντάρει το κεφάλαιο, (και στην προκειμένη ξεκίνησε με τις ευχές τις κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να μην ξεχνιόμαστε) η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε βάρος έργων τόσο νευραλγικής σημασίας για την ασφαλή μετακίνηση και η αμέλεια ορισμένων για οτιδήποτε άλλο πέραν της οικονομικής και πολιτικής τους ανάδειξης οδηγεί σε τέτοιου είδους συμβάντα που θυμίζουν μία άλλη εποχή.


Δεν ικανοποιούμαστε με δηλώσεις εντυπωσιασμού εκ των υστέρων πέρι αμερόληπτης διερεύνησης και εξιχνίασης του γεγονότος, ούτε με παραιτήσεις για τα μάτια του κόσμου έναν μήνα πριν τις εκλογές.

Αντιθέτως αντιλαμβανόμαστε τις ευθύνες μας και την ανάγκη μας να δράσουμε άμεσα, μαζικά, συλλογικά.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ

 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΙΚΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ




Χειρονομία Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]