Ιωάννινα «Η Τέχνη της Ευτυχίας» στις "Κυριακές στο πανί"

 


ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΙ


«Η πόλη στον κινηματογράφο» - Κύκλος Β’


Κυριακή 12 Μαρτίου, 20.30


«Η Τέχνη της Ευτυχίας» (L’arte della felicità), Αλεσάντρο Ρακ, Ιταλία, 2013, 77΄


Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής»


 


Οι Κυριακές στο Πανί, ο κύκλος κινηματογραφικών προβολών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του αφιερώματος «Η πόλη στον κινηματογράφο», παρουσιάζουν την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 και ώρα 20:30, στον Πολιτιστικό  Πολυχώρο «Δ. Χατζής», την ταινία η «Τέχνη της Ευτυχίας», ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων για ενήλικες, ιταλικής παραγωγής του 2013 σε σκηνοθεσία Αλεσάντρο Ρακ.


Με αφορμή ένα πραγματικό γεγονός, την κρίση στη διαχείριση σκουπιδιών στην πόλη της Νάπολι, ο δημιουργός στήνει ένα εξαιρετικό αισθητικά αλλά και ουσιαστικό κοινωνικό δράμα, ένα φιλοσοφικό και υπαρξιακό ταξίδι στους δρόμους της Νάπολι μέσα από τα μάτια ενός ταξιτζή και των πελατών του. Είναι ένα «φιλμ, που περνά εξαιρετικά επιτυχημένα νοήματα για τη ζωή και τη σύγχρονη κοινωνία με φόντο την πόλη της Νάπολι, που θα μπορούσε, όμως, να είναι οποιαδήποτε πόλη στον κόσμο.


Ο κύριος πρωταγωνιστής, ο ταξιτζής Σέρτζιο, γίνεται το σύμβολο μιας πόλης και μιας κοινωνίας με ταλέντο αλλά κουρασμένης και ηττημένης από οράματα που χάθηκαν, ένα σύμβολο οργής αλλά και απαράμιλλης ευαισθησίας. Ένας άνθρωπος που λειτουργεί και ως τέλος των μεγάλων προσδοκιών, ως εξομολογητής των «άλλων», των πελατών, που του εξιστορούνται τις ιστορίες τους καθώς εκείνος χάνεται στον λαβύρινθο των δικών του σκέψεων.


Η ταινία κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων στα Βραβεία του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (European Film Awards).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]