ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

ΑΣΥ ΠΓΝΙ. Η αλήθεια για την ακύρωση των εκλογών εκπροσ. εργαζομένων στο ΔΣ του ΠΓΝΙ από τον Διοικητή


 ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΓΝΙ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ & ΤΑ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ  ΠΡΟΦΑΣΗΣ & ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ.


Σήμερα Δευτέρα 6 Μαρτίου ο διοικητής του ΠΓΝΙ εξέδωσε απόφαση ακύρωσης των εκλογών λόγω «αδυναμίας συγκρότησης της εφορευτικής επιτροπής που κληρώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου δεδομένου ότι 4 μέλη της εν λόγω επιτροπής υπέβαλαν αιτήματα εξαίρεσης για σοβαρούς προσωπικούς λόγους στις 1, 2 & 3 Μάρτη (15 έως 17 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ!!!) , αιτήματα τα οποία έγιναν αποδεκτά!! από την Διοίκηση.


Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Όπως κατέθεσε στην  αναφορά διαμαρτυρίας του  (1),  ο  υποψήφιος Γιώργος Πρέντζας, μέχρι και την Παρασκευή 3 Μαρτίου δεν είχαν ανακηρυχθεί οι υποψήφιοι από τον Διοικητή,  ο οποίος έχει κατά το νόμο καθήκον 1ον να δεχτεί τις αιτήσεις υποψηφιότητας  εμπρόθεσμα έως και την ώρα έναρξη της εκλογής εφορ. επιτροπής στις 10πμ 13-02-2023 2ον να ανακηρύξει υποψηφίους και 3ον να τους ανακοινώσει στην γεν.  συνέλευση που θα εκλέξει εφορευτική επιτροπή.  


          Τρεις υποψηφιότητες κατατέθηκαν εμπρόθεσμα πριν την ώρα έναρξη εκλογής εφορευτικής επιτροπής.  Ο  4ος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την αίτηση του στις 15-02 και ώρα 13.30,  όχι μόνο μετά το πέρας της έναρξης εκλογής εφορευτικής επιτροπής  στις 13-02 και ώρα 10πμ αλλά και μετά το πέρας της ολοκλήρωσης εκλογής της εφορευτικής επιτροπής  στην 3η γεν. συνέλευση  στις 15-02.  Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένσταση,  η οποία όφειλε να εξεταστεί μόνο από τον διοικητή.


Αντί λοιπόν ο Διοικητής, είτε να ανακηρύξει ως είχε καθήκον ο υποψηφίους  με βάση την υπουργική απόφασης ΔΥδ/οικ.35509 2007,  αλλά και την προκήρυξη που ο ίδιος εξέδωσε,  είτε εναλλακτικά  να καλέσει το σύνολο των υποψηφίων  ώστε να εξεταστεί  λύση κοινής συμφωνίας επικύρωσης της υποψηφιότητας για λόγους δημοκρατικών αρχών μη αποκλεισμού για διαδικαστικούς λόγους, (όπως έχει συμβεί στο παρελθόν), επέλεξε να παραβεί το καθήκον του και  να μεταφέρει  την ένσταση και την ευθύνη της ανακήρυξης υποψηφίων στην αναρμόδια εφορευτική επιτροπή, παρά την αντίθετη έγγραφη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του ΠΓΝΙ.        Για ποιο λόγο άραγε ???   Ο Διοικητής διαψεύδει το γεγονός ότι μαζί με την ένσταση, υπήρξε παρέμβαση πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΓΝΙ,  η οποία μπαίνει ως μεταβλητή στον απαράδεκτο χειρισμό της εκλογικής διαδικασίας από τον ίδιο.??? Γιατί ο κόσμος το ΄χει τούμπανο!!!


  Η εφορευτική επιτροπή δήλωσε ορθώς κατά το νόμο αναρμόδια, το γραφείο προσωπικού άγνοια και τελικά,   αφού αφήσανε 18 ολόκληρες ημέρες να σέρνεται το όλο ζήτημα, άγνωστο με ποιο στόχο και εν μέσω ποιών υπολογισμών, ο διοικητής αξιοποίησε τις παραιτήσεις της τελευταίας στιγμής για να έχει πρόφαση ακύρωσης .  Αποδεικτικό των παραπάνω  είναι επίσης, ότι  μέχρι και την Παρασκευή 03-02 δεν είχαν τυπωθεί ψηφοδέλτια και δεν είχαν αποσταλεί ψηφοδέλτια στους αποσπασμένους  υπαλλήλους του ΠΓΝΙ από το γραφείο προσωπικού. Η Διοίκηση λοιπόν, η οποία προκηρύσσει τις εκλογές, ανακηρύσσει και ανακοινώνει υποψηφίους,  εποπτεύει την εκλογική  διαδικασία και εγκρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών, είχε φροντίσει να υπάρχουν όλοι οι όροι ΑΚΥΡΩΣΗΣ των εκλογών ΠΡΙΝ παραιτηθούν 4 μέλη της εφορευτικής επιτροπής.


ΥΓ. Εκ των  υποψηφίων ο μόνος που είχε  δια ζώσης συζήτηση με τον Διοικητή ήταν ο υποψήφιος της ΔΑΚΕ, απερχόμενο μέλος του ΔΣ, όπως και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τους άλλους υποψηφίους  ο Διοικητής δεν θεώρησε χρέος του να τους ενημερώσει για το ζήτημα. Ερωτήματα επίσης προκαλεί η χαλαρότητα του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ,  ο οποίος ενώ κατέθεσε ένσταση και για 15 τουλάχιστον  μέρες δεν ελάμβανε απάντηση από τον Διοικητή …. απλά περίμενε…..  χωρίς άλλη ενέργεια από μέρους του!!!


ΑΘΛΙΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΨΗΦΟΥ ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]