ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ WOLT ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

2 ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ " ΗΠΕΙΡΟΣ"

Μοναχική κουρά του αδελφού Ανδρέου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μολυβδοσκεπάστου-Ο πόθος του εκπληρώθηκε μετά από 20 έτη!
 «Ἐνδύσασθε χιτῶνα τῆς σωτηρίας, ζώσασθε τὴν ζώνην τῆς σωφροσύνης, δέξασθε τὸ σημεῖον τοῦ Σταυροῦ, τοὺς πόδας τοὺς νοητοὺς ὁπλίσατε, τῆς ἐγκρατείας τοῖς ὅπλοις, καὶ εὑρήσετε ἀνάπαυσιν ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν». (Τροπάριον ἐκ τῆς Μοναχικῆς κουρᾶς).
Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, στο  Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μολυβδοσκεπάστου, τελέστηκε η Μοναχικὴ Κουρὰ του αδελφού της Μονής Ανδρέου, υπὸ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου.


Ο αδελφός Ανδρέας κατά κόσμον Vavra Ladislav γεννήθηκε στην Τσεχία και συγκεκριμένα στην Μοραβία, τόπος δράσεως των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Είναι γνω­στός εις την Ι­ε­ράν Μο­νήν από το έτος 2009, ότε αρχικώς επεσκέφθῃ και διέμεινε περὶ τα δύο έτη εις την επαρχίαν μας με σκοπόν την γνωριμίαν του Ηπειρωτικού Μοναχισμού. Διακρίνεται για την Μοναχική του ξενιτεία, την φιλότιμη εργατικότητα, την ευλαβική υπακοή στον Καθηγούμενο Γέροντα Αρσένιο και την Συνοδεία του αλλά και την ασκητική του αυταπάρνηση. Η αγά­πη του προς το Μο­να­χι­κόν Πο­λί­τευ­μα αποδεικνύεται και από την απαράμιλλη προσμονή του, καθότι ο  πόθος του εκπληρώθηκε έπειτα από είκοσι ένα έτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]