ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το μοιραίο σήμα του σταθμάρχη που οδήγησε στο θάνατο δεκάδες ζωές


 Μοιραίο αποδείχθηκε τελικά για δεκάδες ανθρώπινες ζωές το σήμα του σταθμάρχη Λάρισας προς τον μηχανοδηγό της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62 καθώς οδήγησε στο μοιραίο δυστύχημα με τη σύγκρουση των δύο τρένων που σημειώθηκε λίγο πριν τις  11:30  το βράδυ της Τρίτης.


 «ΛΑΡ – 62 - Περνάς κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως και είσοδο Νέων Πόρων» ήταν η εντολή που έδωσε ο σταθμάρχης Λάρισας στον μηχανοδηγό της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62 καθώς οι Νέοι Πόροι είναι ο επόμενος σταθμός μετά από αυτόν της Λάρισας.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές  έγινε γνωστό ότι ο σταθμάρχης είπε στην αστυνομία πως έδωσε εντολή για αλλαγή τροχιάς, η οποία όμως δεν υλοποιήθηκε από το σύστημα.


«Με δεδομένο ότι το περιστατικό σημειώθηκε περίπου 25 χλμ. από το σιδηροδρομικό σταθμό και το σημείο της αλλαγής τροχιάς, αν ο σταθμάρχης είχε αντιληφθεί ότι το τρένο κινείται ανάποδα, θα είχε δώσει εντολή και στα δύο τρένα να σταματήσουν πριν φθάσουν τόσο κοντά  το ένα στο άλλο», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι αστυνομικές πηγές.


Όπως προκύπτει από τα προαναφερθέντα ο σταθμάρχης, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, δεν αντιλήφθηκε ότι είχε δώσει λάθος εντολή οδηγώντας την επιβατική αμαξοστοιχία στην γραμμή της «καθόδου» προς Αθήνα στην οποία ήδη βρισκόταν εν κινήσει η εμπορευματική αμαξοστοιχία 63503.


Σαφώς μικρότερο μερίδιο ευθύνης βαρύνει και τους δύο μηχανοδηγούς γιατί είναι υποχρεωμένοι να μιλούν μεταξύ τους αλλά και στην Hellenic Train γιατί οι συρμοί διαθέτουν GPS.

πηγή zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]