ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Όλοι στους δρόμους για το δυστύχημα των Τεμπών [φωτό-βίντεο]



Πρωτοφανής  ήταν  η συμμετοχή του κόσμου στη σημερινή απεργία   και στα Γιάννενα με τους πολίτες να ζητούν με τη σημερινή τους παρουσία στους δρόμους να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη ...
Μαθητές ,φοιτητές  και εργαζόμενοι   όλοι βγήκαν στους δρόμους στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για την τραγωδία που  έκοψε τόσο άδικα  το νήμα της ζωής 57 συνανθρώπων μας...

Ο διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης με πανό στα χέρια ζητώντας να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους στους υπαίτιους .

Το Εργατικό Κέντρο σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει :
Μυριόστομη καταδίκη του κρατικού και εργοδοτικού εγκλήματος στα Τέμπη
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΗ 5:30μμ στην Κ.ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Χιλιάδες Γιαννιωτών ένωσαν τη φωνή τους με τα εκατομμύρια των Ελλήνων σε όλη τη χώρα. Η απεργιακή συγκέντρωση του εργατικού κέντρου Ιωαννίνων στην κεντρική της πλατεία της πόλης αποτυπώνει τη δύναμη του λαϊκού παράγοντα. Έγινε πράξη το σύνθημα «μόνοι τους και όλοι μας». Έσπασε στην πράξη η προσπάθειά της Κυβέρνησης να επιβάλλει τη σιωπή, αλλά και η παρότρυνση της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως δεν είναι η ώρα της απόδοσης των ευθυνών.
Στην πρώτη γραμμή η ελπίδα του τόπου, η νέα γενιά. Εκατοντάδες μαθητές έδωσαν το παρών, οργανωμένα, με τα πανό και τα πλακάτ τους. Το πάθος και η οργή για την καταδίκη της σαπίλας αυτού του συστήματος δονούσε την ατμόσφαιρα. «Οι ράγες της ανάπτυξης  βάφτηκαν με αίμα, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα» βροντοφώναξαν οι μαθητές με όλη τους τη δύναμη, ενώ κατά διαστήματα φώναζαν ρυθμικά «Δολοφόνοι, δολοφόνοι…»
Δίπλα τους, χιλιάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τους φοιτητικούς συλλόγους να στέλνουν μήνυμα πως «Η νέα γένια δες σας συγχωρεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή». 
Στην απεργιακή συγκέντρωση ξεχώρισε ως στιγμιότυπο τα μπλοκ των συλλόγων γονέων, οι δεκάδες μανάδες με τα καρότσια και τα παιδιά τους. Ο κύριος κορμός της συγκέντρωσης αποτελούνταν από τα δεκάδες μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Δίπλα τους στάθηκαν οι αυτοαπασχολούμενοι έμποροι της πόλης, όπου με κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων το 90% των καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο κατέβασε ρολά. 
Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της Τασίας Κίτσου προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Ιωαννίνων (ΟΓΕ), όπου στο σύντομο μήνυμα της ανάμεσα στα άλλα υπενθύμισε ότι η παρουσία εκατοντάδων γυναικών στην απεργιακή συγκέντρωση τιμά με τον καλύτερο τρόπο όλες εκείνες τις μανάδες που χάσανε τα παιδιά τους στο βωμό του κέρδους, στα Τέμπη.
Στην εξέδρα της απεργιακής συγκέντρωσης πήραν τη δική τους θέση δύο μαθήτριες από το Γενικό Λύκειο Κατσικάς, η Έλενα Λέκκα και η Ελευθερία Ζώνιου που διάβασαν μηνύματα των συμμαθητών τους ενώ χαιρετισμό εκ μέρους των φοιτητικών συλλόγων έκανε η Δάφνη Παφίλη πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Χημικού Ιωαννίνων.
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Τάσου Τόκα προέδρου της Ομοσπονδίας Γονέων Δήμου Ιωαννιτών που ανάμεσα στα άλλα επανέφερε το αίτημα των Συλλόγων Γονέων της πόλης για άμεσα μέτρα ελέγχου της αντισεισμικής θωράκισης των σχολικών μονάδων.
Αμέσως μετά από τα μεγάφωνα το μέγα πλήθος κλήθηκε να τήρηση ενός λεπτού σιγής την ίδια ώρα που οικοδόμοι έριχναν από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου μαύρα πανιά.
Αμέσως μετά ο Θανάσης Νάκος αντιπρόεδρος της διοίκησης του εργατικού κέντρου απηύθυνε την κεντρική ομιλία όπου ανάμεσα στα άλλα ανέδειξε την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, αναφερόμενος στις πολιτικές της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και υπηρετούν πιστά όλα τα αστικά κόμματα της χώρας. Παράλληλα επεσήμανε ότι η απεργιακή συγκέντρωση είναι βήμα διεκδικήσεις μέτρων προστασίας της Υγείας και Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς. Κατήγγειλε ότι όπως στους σιδηροδρόμους έχουν επιβληθεί απάνθρωπες συνθήκες εργασίας με 9 ημέρες συνεχόμενης εργασίας έτσι και στις μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων του νομού, τα 7η μέρα είναι κανόνας. Μάλιστα προειδοποίησε ότι είναι ζήτημα χρόνου σε αυτές τις συνθήκες της εντατικοποίησης να συμβεί και στα Γιάννενα πολύνεκρο εργατικό ατύχημα. «Οι εργάτες στη βιομηχανία μας καταγγέλλουν  πώς τα εργατικά ατυχήματα έχουν πληθύνει επικίνδυνα, δεν θα αργήσει η ώρα να γίνει μεγαλύτερο το κακό» υποστήριξε χαρακτηριστικά, για να καλέσει την εργατική τάξη του νόμου να μη συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση, να δυναμώσει την πάλη της μέσα από τα συνδικάτα. 
Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί ακόμα πιο αποφασισμένοι
Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης!
Συνεχίζουμε με νέο, μεγάλο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαζικών φορέων, την Κυριακή 12 Μαρτίου 5:30μμ στη Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. 






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]