ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

ΑΣΥ ΠΓΝΙ ΓΝκώστα. Η αυριανή απεργία να "πνίξει" τους ενόχους για τα σημερινά & μελλοντικά εγκλήματα που ετοιμάζουν


 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ- ΕΚΙ        ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΣΙΩΠΗΡΟΥ ΘΡΗΝΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ.


ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ «ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ» του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΛΑΘΟΥΣ


 Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΟΥ «ΖΥΓΙΖΟΥΝ» ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ  ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ & ΤΑ ΚΕΡΔΗ.


Συνάδελφισσες, οι υγειονομικοί,


Εμείς που αφιερώνουμε την ζωή μας για να σώσουμε ζωές, εμείς που ζήσαμε το έγκλημα  στην πανδημία με το αστικό κράτος να μας στερεί βασικές υποδομές, προσωπικό και εργαλεία, ΕΜΕΙΣ έχουμε χρέος να μπούμε στην 1η γραμμή απέναντι σε όσους ζυγίζουν την ανθρώπινη ζωή με βάση το κόστος και τα κέρδη.


Είναι αδίστακτοι. Το έγκλημα με τους 36000 νεκρούς όχι μόνο δεν τους συγκίνησε για να αλλάξουνε ρότα στην πολιτική «απελευθέρωσης» και ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας των νοσοκομείων, που μαζί νομοθετήσανε διαδοχικά ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με τα DRGs, το ΚΕΤΕΚΝΥ, τον ΟΔΙΠΥ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ συνεχίζουν να προδιαγράφουν τα μελλοντικά εγκλήματα.


Η κυβέρνηση δε δίστασε το Σάββατο, 4 μόλις μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, να καταθέσει το νομοσχέδιο έκτρωμα που ιδιωτικοποιεί- μετατρέπει σε ΝΠΙΔ  τη μοναδική Παιδοογκολογική μονάδα της χώρας. Ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για ιδιωτικοποιήσεις τμημάτων φιλέτων των νοσοκομείων.  


Στο ΠΓΝΙ η ομηρία 600 συμβασιούχων για να συγκρατείται χαμηλά το κόστος και την ίδια στιγμή η εξέλιξη διαγωνισμού 6,5 εκατομ. για να μπει εργολάβος με ΣΔΙΤ, δείχνει ότι συγκράτηση του κόστους σε δαπάνες του αστικού κράτους γίνεται για να περισσεύουν επιπλέον χρήματα για ΣΔΙΤ και ιδιώτες

Αποδείξεις ότι όταν πρόκειται να τρέξουν τα εγκληματικά τους σχέδια προς όφελος των επενδυτών  είναι αποτελεσματικοί αλλά επιλεκτικά ανίκανοι όταν πρόκειται για τη ζωή μας και την ασφάλεια μας, όπως στην περίπτωση του κέντρου ασφάλειας των τρένων που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2010. Είναι όλοι τους δεσμευμένοι στο Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο χρηματοδοτεί με 1,5 δις ευρώ ΣΔΙΤ στην Υγεία.


Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των υγειονομικών στα 67 με βάρδιες,  χωρίς την ένταξη στα ΒΑΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ


Η υπουργική εγκύκλιος της κ. Γκάγκα στις 23-02-2023 για  Λειτουργία Τμημάτων Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων-Παίδων προβλέπει ότι «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ασθενείς ορόφου, σε κλινικές, διασωληνωμένοι. Αν όμως υπάρχουν, ανήκουν στην εποπτεία της κλινικής που τους νοσηλεύει και οι Ιατροί της ΜΕΘ έχουν μόνο συμβουλευτικό ρόλο».  Ομολογούν κυνικά ότι οι κλίνες ΜΕΘ όχι μόνο δεν επαρκούνε αλλά και ότι  δεν θα στελεχωθούνε νέες κλίνες  αφού υπάρχει επίσημη οδηγία για νοσηλεία εκτός ΜΕΘ. Νοσηλεία τους από ιατρούς και νοσηλευτές των κλινικών (2 για 30 ασθενείς) ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ


Στο ΠΓΝΙ η στελέχωση με προσωπικό λιγότερο έως οριακά ίσο σε σχέση με το 2019 προ πανδημίας,  τη στιγμή που οι νοσηλευόμενοι έχουν αυξηθεί κατά 32%, από 62.000 σε 90.000 σε σχέση με το 2019 με αποτέλεσμα την τραγική υποστελέχωση κλινικών και τμημάτων ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.


Στο ΠΓΝΙ η  πρόσφατη άρνηση της Διοίκησης να ζητήσει από την 6η ΥΠΕ  έστω 5 επικουρικές Μαίες, για την βαριά υποστελεχωμένη Μαιευτική κλινική,  λόγω «έλλειψης χρημάτων»  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.


Ο νόμος Πλεύρη για τις διακομιδές διασωληνωμένων & βαρέων πασχόντων από όλους τους γιατρούς κάθε ειδικότητας ακόμη και από ειδικευόμενους με 6 μήνες ειδικότητας ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.    Για το ΠΓΝΙ η πρόσφατη απαράδεκτη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων που εντέλει το ΠΓΝΙ να εφαρμόσει το νόμο με απειλή κυρώσεων ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.


ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ  Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ


Όπως στα τραίνα έτσι και στην Υγεία δεν αποκαλύπτουν, δεν πιέζουν και δεν διεκδικούνε όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις.


Στο ΠΓΝΙ η ΔΑΚΕ ελέγχοντας πλειοψηφικά το σύλλογο έδωσε πλήρη κάλυψη στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Εδώ και 1 χρόνο έχει θάψει τις συλλογικές-ομαδικές αναφορές οξύτατων προβλημάτων στο ΤΕΠ, την Αιματολογική, την Ψυχιατρική, την Παιδιατρική, τα Πλυντήρια, την Αναισθησιολογική Κλινική, το Φαρμακείο, την Μαιευτική, την Μονάδα Νεογνών. Φόρεσε δεκάδες φορές το κουστούμι της Διοίκησης. Στήριξε την εκχώρηση μια Μονάδας Ψυχικής Υγείας του ΠΓΝΙ σε ΜΚΟ- ΝΠΙΔ.  Στήριξε  την ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ με τις  καρατομήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για να διασφαλιστεί ότι σε όλα τα πόστα τοποθετούνται «έμπιστοι» της διοίκησης με μόνη αξιολόγηση την κομματική ταυτότητα.


Ακόμη και για την αυριανή απεργία δεν δεχτήκανε να βγάλουνε απόφαση συμμετοχής προς τιμήν των νεκρών και των γυναικών συναδελφισσών . Συμμετέχουν συνειδητά στην άθλια προσπάθεια  να επιβληθεί σιωπή νεκροταφείου για να μπορούν οι αστικές κυβερνήσεις ανενόχλητες να προετοιμάζουν το επόμενο έγκλημα.


Το πιο επικίνδυνο δηλητήριο το χύνουν στις συνειδήσεις οι «προοδευτικές» τάχα παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και «άλλων αριστερών». Παρουσιάζουν το αστικό κράτος ως εγγυητή του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ  και ως αντίβαρο στις αδηφάγες εταιρίες. ΨΕΜΜΑ.


Το αστικό κράτος με κάθε κυβέρνηση στο τιμόνι του,  λειτουργεί με την λογική των επιχειρηματικών ομίλων, επιβάλλοντας ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας & στα νοσοκομεία.


ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι η Ιταλική εταιρία η οποία αγόρασε τον ΟΣΕ επί ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ που λειτουργεί όπως όλες οι αδηφάγες μεγάλες εταιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]