Η δήλωση Ρουσόπουλου για Καραμανλή μας θύμισε το “σκάνδαλο” της Μονής Βατοπεδίου

 




 

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου

 

Α.            Ο γράφων το παρόν απέστειλε στην  “Καθημερινή” την πιο κάτω επιστολή που δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου με τίτλο “Για τη δήλωση του κ. Θ. Ρουσόπουλου”.

 

Κύριε διευθυντά 

 

Ο κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, βουλευτής της Ν.Δ., σε πρόσφατη εκπομπή του Οpen για την τραγωδία των Τεμπών, απαντώντας σε ερώτηση για το αν στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να είναι υποψήφιος ο τέως υπουργός κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: 

“Δεν θα του πω εγώ τι θα κάνει. Ο κόσμος είναι πάντοτε υπέρτατος κριτής. Θα σας πω ότι το 2008, όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα, εγώ είπα το 2009 στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος”.  

Η “μία αθλιότητα”, την οποία αποφεύγει να κατονομάσει ο κ. Ρουσόπουλος, ήταν οι –ασφαλώς αθεμελίωτες και άδικες– εναντίον του κατηγορίες της τότε αντιπολίτευσης και πολλών ΜΜΕ για το “σκάνδαλο Βατοπεδίου” (“το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα”, κατά την τότε προπαγάνδα, που κατάφερε προσωρινά να πείσει ακόμη και τον Καραμανλή για “τις διαστάσεις του”!).

Όταν το 2009 έλεγε αυτά στον κ. Καραμανλή, ο κ. Ρουσόπουλος γνώριζε πως, ήδη το 2008:

– Ο κ. Καραμανλής είχε δημόσια δηλώσει: “Υποτίμησα και εγώ το θέμα. Δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του. Δεν είχα πλήρη εικόνα όταν κλήθηκα για πρώτη φορά να τοποθετηθώ”.

– Σοβαρές εφημερίδες επισήμαιναν πως οι αναφορές αυτές του κ. Καραμανλή ερμηνεύθηκαν από πολλούς βουλευτές ως αιχμή προς τον τέως υπουργό Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο (“Καθημερινή”, 17.12.2008, “Το mea culpa του Καραμανλή για το Βατοπέδι”).

Αναρωτιέται κανείς αν ο κ. Ρουσόπουλος, γνωρίζοντας τα ακριβή γεγονότα των ετών εκείνων, δικαιούται να καυχιέται σήμερα: “Εγώ είπα το 2009 στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος”.

 

ΡΑΦΑΗΛ ΜΕΝ. ΜΑΪΟΠΟΥΛΟΣ 

Πρώην γενικός διευθυντής Μεταφοράς ΔΕΗ

Β.        Μια που με τη δήλωση αυτή του κ. Ρουσόπουλου θυμηθήκαμε το “σκάνδαλο” της Μονής Βατοπεδίου Αγίου  Όρους, ας επιτραπεί να σημειώσουμε τα εξής:


             (α) Το ότι “το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή το 2010” αθώωσαν τους υπουργούς που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, περιλαμβανομένου και του κ. Ρουσόπουλου, χαιρετίστηκε τότε από πολλούς. 


              Ο γράφων το παρόν το χαιρέτισε με emails του προς δημοσιογράφους σχολιαστές, στα οποία περιέλαβε τις εξής επισημάνσεις:                


“Το γεγονός ότι πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αποδέχτηκαν την παντελή απουσία στοιχείων ικανών να δικαιολογήσουν την παραπομπή υπουργών στο Δικαστικό Συμβούλιο και ψήφισαν αναλόγως, πρέπει να χαιρετιστεί ως μια από τις ευτυχείς στιγμές του Κοινοβουλίου (…). 


Η ευτυχής αυτή στιγμή του Κοινοβουλίου αποκτά ιδιαίτερη αξία, γιατί ήρθε μετά, και παρά, τη συστηματική επί δύο χρόνια προπαγάνδα. 


                  Προπαγάνδα που, αγνοώντας γεγονότα, μαρτυρίες, έγγραφα, ‘αποφάσισε’ εξ’ αρχής ότι το Βατοπέδι υπήρξε ‘το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα’, ‘συμπέρανε’ ότι ‘το σκάνδαλο είχε συντονιστή’, υπέδειξε τον ‘συντονιστή’ και τους άλλους ‘ενόχους’ (…).


                  Προπαγάνδα που κατάφερε προσωρινά να πείσει τους περισσότερους (κατάφερε κάποια στιγμή να πείσει ακόμα και τον Καραμανλή ‘για το μέγεθος του προβλήματος’!) και πέτυχε το σκοπό της, συμβάλλοντας ουσιαστικά στο αποτέλεσμα των εκλογών του 2009.  


Δήλωσαν στο VanityFair (Michael Lewis, 1.10.2010). 


‘The Vatopaidi scandal registered in Greek public opinion like nothing in memory. We’ve never seen a movement in the polls like we saw after the scandal broke’, the editor of one of Greece’s leading newspapers told me. ‘Without Vatopaidi, Karamanlis is still the prime minister, and everything is still going on as it was before’.


Τhe billionaire creator of a Greek life-insurance company and, as it happens, owner of the TV station that broke the Vatopaidi scandal, put it to me more bluntly: ‘The Vatopaidi monks brought George Papandreou to power’.        


Αυτό ακριβώς το είδος της προπαγάνδας εφαρμόστηκε και κατά του Ανδρέα Παπανδρέου το 1988-89, στην υπόθεση της Τράπεζας Κρήτης του Κοσκωτά, με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια επιτυχία. Η προπαγάνδα και τότε ‘συμπέρανε’ ότι ‘το σκάνδαλο είχε συντονιστή’, τον Ανδρέα Παπανδρέου που ‘έδινε εντολές στους διοικητές των ΔΕΚΟ’!  


Η προπαγάνδα είχε και τότε πετύχει τον σκοπό της, συμβάλλοντας ουσιαστικά στο αποτέλεσμα των εκλογών του 1989-90. 


Ευτυχώς, στο τέλος, το αποτέλεσμα ήταν να αποδοθεί δικαιοσύνη στο Ειδικό Δικαστήριο και να αθωωθεί ο ‘συντονιστής του σκανδάλου’ Ανδρέας Παπανδρέου”.                 


              (β) Η κατά του κ. Θ. Ρουσόπουλου αθλιότητα είχε αναδειχτεί στην ιστοσελίδα ΑΝΤΙΛΟΓΟΙ στις 10.10.2010, με το άρθρο του γράφοντος το παρόν “Βατοπέδι: Με ποια στοιχεία παραπέμφθηκε ο Θ. Ρουσόπουλος στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής τον Ιούνιο 2010;” (Ο ενδιαφερόμενος αναγνώστης μπορεί να δει το άρθρο αυτό στην ηλεκτρονική  διεύθυνση https://www.antilogoi.gr/rmm_Rousopoulos.html).

Από τους ΑΝΤΙΛΟΓΟΥΣ (www.antilogoi.gr)  Ενότητα ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]