Πέταξε στην κορυφή της Ευρώπης ο Τεντόγλου!

 


Ο 24χρονος Έλληνας άλτης του μήκους πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του αγωνίσματός του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο το χρυσό μετάλλιο στην Κωνσταντινούπολη,όπως μεταδίδει το ertnews.gr



Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο. Το πρώτο του άλμα στα 8.30μ. ήταν αρκετό για να του χαρίσει την κορυφή στον μεγάλο αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε… εντυπωσιακά το 2023, στοχεύοντας σε ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις και επιτυχίες στη συνέχεια. Επίσης, πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο χρυσό του μετάλλιο στη διοργάνωση, μιας και είχε κατακτήσει και αυτά της Γλασκώβης το 2019 και του Τορούν το 2021.


Ο αγώνας


Ο Έλληνας άλτης έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο άλμα, πηδώντας στα 8 μέτρα και 30 εκατοστά. Η συγκεκριμένη επίδοση ήταν ανώτερη από όλες τις κορυφαίες του 2023 για τους αντιπάλους του. Στη συνέχεια έκανε άλμα στα 8 μέτρα και 16 εκατοστά, στη δεύτερη προσπάθειά του. Στο μεσοδιάστημα, ο Τομπίας Μοντλέρ από τη Σουηδία πήδηξε στα 8.19μ., ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση. Μάλιστα, αυτή ήταν και η κορυφαία του επίδοση για το 2023. Αμέσως μετά ο Τεντόγλου έκανε ένα τεράστιο τρίτο άλμα, το οποίο όμως ήταν άκυρο.


Σύμφωνα με το ertnews.gr, στο δεύτερο μισό του τελικού ο 24χρονος πραγματοποιούσε τις προσπάθειές του τελευταίος, μιας και ηγούταν της κατάταξης. Η τέταρτη και η πέμπτη προσπάθειά του ήταν… χαμηλές, στα 8.05μ. και 8.07μ. αντίστοιχα. Ο Ρουμάνος Γκαμπριέλ Μπιτάν έγινε ο τρίτος του αγώνα που φτάνει τουλάχιστον στα 8 μέτρα, ανεβαίνοντας έτσι στην τρίτη θέση. Στα τελευταία άλματα δεν άλλαξε δραματικά κάτι στην κατάταξη. Ο Τεντόγλου, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα του με άλμα στα 8.29μ., αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, με τον Μοντλέρ να έρχεται δεύτερος και τον Μπιτάν τρίτος.


Τα άλματα του Τεντόγλου:


1ο άλμα: 8.30μ.

2ο άλμα: 8.16μ.

3ο άλμα: Άκυρο

4ο άλμα: 8.05μ.

5ο άλμα: 8.07μ.

6ο άλμα: 8.29μ.


Η κατάταξη του τελικού:


Μίλτος Τεντόγλου (ΕΛΛΑΔΑ): 8.30μ.

Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία): 8.19μ.

Γκαμπριέλ Μπιτάν (Ρουμανία): 8.00μ.

Μπόζιταρ Σαραμπόικοφ (Βουλγαρία): 7.97μ.

Ραντέκ Γιούσκα (Τσεχία): 7.94μ.

Χάιμε Γκέρα (Ισπανία): 7.84μ.

Ερουάν Κονατέ (Γαλλία): 7.65μ.

Λάζαρ Άνιτς (Σερβία): 2.48μ.

πηγή ertnews.gr

φωτό Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]