Και το Σωματείο Ιδ.Εκπαίδευσης Ν.Ιωαννίνων "Ρόζα Ιμβριώτη " στην απεργία




 ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 11:00π.μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

η λαοθάλασσα που κατακλύζει μέρες τώρα όλης τις πόλεις της χώρας, η συγκλονιστική απεργία στις 8 Μάρτη και στα Γιάννενα έστειλε την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια. Συνέθλιψε την άθλια επιχείρηση απαλλαγής ευθυνών της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, της Hellenic Train, του ΟΣΕ. Τα θύματα της εγκληματικής πολιτικής, οι φωνές των νεκρών ακούγονται πιο δυνατά από εκατομμύρια στόματα νέων ανθρώπων, εργαζομένων, γονιών! 

Δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα!

Οι ευθύνες για το έγκλημα αυτό δεν εξαντλούνται ούτε στον σταθμάρχη, ούτε στους προϊσταμένους του, ούτε θα αποδοθεί δικαιοσύνη από τα δικαστήρια που είναι μέρος αυτού του σάπιου συστήματος. Η δική μας πάλη να διοχετευτεί στα σωματεία μας. Ένοχος είναι το κράτος των λίγων και η πολιτική της εμπορευματοποίησης που υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή και την ζυγίζει στη σχέση κόστος-όφελος, όπου κόστος είναι η ζωή του λαού και όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Όλοι οι χώροι δουλειάς είναι μια “κοιλάδα των Τεμπών”

Τα εκατοντάδες Κέντρα Μελέτης, τα “ανύπαρκτα” για το κράτος, έχουν ανοίξει σε κάθε λογής χώρο, με άδειες αποθήκης, εμπορικού καταστήματος ή άλλη. Δεν γίνεται κανένας έλεγχος για την καταλληλότητα τους ως χώροι μαθήματος, ενώ σε αυτά βρίσκονται εκτεθειμένοι δεκάδες συνάδελφοι και μαθητές.

Η πρόσφατη απλοποίηση της διαδικασίας για την αδειοδότηση Φροντιστηρίων και  Κέντρων Ξένων Γλωσσών, σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες χρειάζεται να καταθέσουν απλώς μια υπεύθυνη δήλωση ότι τα κτήρια τους πληρούν τις απαιτήσεις, χωρίς καν να γίνει ο σχετικός έλεγχος για διαπίστωση.

Στα σχολικά λεωφορεία, που απαριθμούνται σήμερα σε πάνω από 3.000 οχήματα πανελλαδικά με καθημερινά δρομολόγια ακόμη και σε εθνικές αρτηρίες, υπάρχουν συχνά προβλήματα, λόγω κακής ποιότητας του στόλου, με πολύ σοβαρές παραλείψεις τεχνικής και μηχανολογικής φύσης. Τα βαρέα ένσημα των οδηγών πλήττονται την ώρα που έχουμε δει εικόνες με σχολικά λεωφορεία να λαμπαδιάζουν στη μέση του δρόμου. Η μερική απασχόληση τους εξαναγκάζει σε διπλές και τριπλές δουλειές, στην πίεση για να βγάλουν το μεροκάματο και να ζήσουν τις οικογένειές τους, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους. Μάλιστα αποτελεί κανόνα για πολλά σχολεία να τους βγάζουν στον δρόμο εκτός ωραρίου, ενώ επικρατεί ένα θολό πλαίσιο για την μεταφορά μαθητών με εννιαθέσια βανάκια, στα οποία δεν απαιτείται επαγγελματίας οδηγός. 

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι!

Είναι ο μόνος τρόπος για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες, ο μόνος τρόπος για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη!

Απαιτούμε:

Επαναφορά του κτηριακού ελέγχου για τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Κτηριακός έλεγχος για τα Κέντρα Μελέτης.

Έλεγχος και συχνή συντήρηση των σχολικών λεωφορείων με ευθύνη των ιδιοκτητών σχολείων.

Άμεσα οι εργοδότες βρεφονηπιακών σταθμών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]