Αυτοψία σε σιδηροδρομικό κόμβο: Σαν σκηνή από ταινία του ’50…

 


Πρόκειται για τον Τοπικό Χειρισμό 1 (ΤΧ1), έναν σιδηροδρομικό κόμβο που συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη και την Ειδομένη με την Αλεξανδρούπολη.



 Γράφει ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ  //rthess.gr


Δεν είναι όμως μόνο το κτήριο, που θυμίζει άλλες εποχές, αλλά κυρίως οι υποδομές. Στον ΤΧ1 δε λειτουργεί το σύστημα τηλεδιοίκησης, ούτε όμως και η φωτοσήμανση. Τα φανάρια είναι μονίμως κόκκινα και οι μηχανοδηγοί των τρένων συνεννοούνται με το σταθμό μέσω ασυρμάτων ή τηλεφώνου.

Στις ράγες παραπλεύρως του σταθμού βαγόνια εγκαταλελλειμμένα τα οποία βρίσκονται δίπλα σε γραμμές που είναι σε πλήρη λειτουργία.


Αναμένεται να επισκεφθεί τον συγκεκριμένο σταθμό ο κ. Γεραπετρίτης.


Δείτε φωτό:


Σοκάρουν τα όσα αναφέρει ο Ανδρέας Διοδώνης, σταθμάρχης στη Θεσσαλονίκη με βάρδιες στον ΤΧ 1 στο Κορδελιό. «Από την κονσόλα και χειροκίνητα γίνεται όλη η κυκλοφορία από το κέντρο στον ΤΧ 1» δήλωσε στην ρεπόρτερ του Ράδιο Θεσσαλονίκη, RThess & thessnews, Δέσποινα Κρητικού.

Μάλιστα σε έγγραφο που έχουν ετοιμάσει αναφέρουν ότι δε λειτουργούν τα φωτοσήματα και τα σήματα ελιγμού στο σταθμό με αποτέλεσμα να μη διασφαλίζεται η ασφάλεια της κυκλοφορίας των τρένων! 

Παράλληλα ο σταθμάρχης περιγράφει πώς στην κονσόλα και στο μηχάνημα που διαχειρίζεται τους ελιγμούς που καταγράφονται από τις αμαξοστοιχίες και τον τρόπο κίνησης των τρένων.
Επίσης υπογραμμίζει την σημαντική υπηρεσιακή προτεραιότητα των σταθμαρχών που ορίζει ότι αν ένα τρένο δεν περάσει από σταθμό, δε βάζεις άλλο τρένο στη γραμμή. Ο κ. Διοδώνης περιγράφει πως λειτουργεί ο συγκεκριμένος σταθμός ΤΧ1 σε ένα κτήριο χωρίς τουαλέτα και θέρμανση, με κάμερες για να ελέγχουν πιθανόν επιθέσεις ή δολιοφθορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]