ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μίνι διακοπές και την 25η Μαρτίου: Εξόρμηση στο βουνό δείχνουν οι προκρατήσεις -Τιμές και διαθεσιμότητα-Μέτσοβο και Γιάννενα στους δημοφιλείς προορισμούς

 


Η φετινή χειμερινή σεζόν έχει καταγράψει αισιόδοξα μηνύματα για τον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, με υψηλές πληρότητες κυρίως στους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς της χώρας, κάτι που αναμένεται να συμβεί και την 25η Μαρτίου.


Το ταξίδι στο βουνό φαίνεται να επιλέγουν οι περισσότεροι ταξιδιώτες για την «εξόρμηση» της 25ης Μαρτίου. Λίγες ημέρες από την εθνική εορτή, οι προ-κρατήσεις σε ολόκληρα διαμερίσματα και κατοικίες, εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, κυμαίνονται σε ποσοστά άνω του 50%, σύμφωνα με το Πανελλαδικό Κτηματομεσιτικό Δίκτυο E Real Estates. Ενώ, μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται και σε μη δημοφιλείς προορισμούς για την εποχή, όπως στην Καλαμάτα, στο Ναύπλιο και στη Ναύπακτο.

Οι δημοφιλείς προορισμοί για την 25η Μαρτίου

Στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για τριήμερο της 25ης Μαρτίου (24/3-26/3) αγγίζουν πλέον το 60% με μόλις 90 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα. Το συνολικό κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 153€ έως 400€.


Στο Μέτσοβο η δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι μικρή. Το ορεινό «χωριό» της Ηπείρου καταγράφει προ-κρατήσεις της τάξεως του 54%. Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 282€ έως 370€ για κατοικία 40τμ-45τμ.


Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί σταθερή αξία για τους εγχώριους εκδρομείς που επιλέγουν την πόλη για τις διήμερες-τριήμερες εξορμήσεις. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 64% με μόλις 137 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα. Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 139€ έως 250€.


Στα Καλάβρυτα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 76%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης κυμαίνονται από 294€ έως 518€ με μόλις 22 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα στο κέντρο της περιοχής.


Στα Τρίκαλα Κορινθίας, τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι προ-κρατήσεις για το Παρασκευοσαββατοκύριακο αγγίζουν το 56,6%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 230€ έως 881€ για δυο διανυκτερεύσεις.


Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας, με τις προ-κρατήσεις στη Δημητσάνα, τη Βυτίνα και τη Στεμνίτσα να αγγίζουν το 60%. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις στους Αρκαδικούς προορισμούς κυμαίνεται από 263€ έως και 800€. Οι Αρκαδικοί προορισμοί, διαθέτουν προς μίσθωση κυρίως ολόκληρα αρχοντικά 80τμ -120τμ.


Το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν τόσο οι Αθηναίοι, που θέλουν να ξεφύγουν τις ημέρες των Χριστουγέννων και να βρεθούν κοντά στη φύση, όσο και οι κάτοικοι της Φθιώτιδας και των όμορων νομών. Οι προ-κρατήσεις έχουν αγγίξει το 53%, ενώ το κόστος για δυο διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 158€ έως 400€.


Η Καλαμπάκα αποτελεί θρησκευτικό προορισμό λόγω των Μετεώρων. Οι προ-κρατήσεις σήμερα αγγίζουν το 60% , με το κόστος να διαμορφώνεται από 118€ έως 300€ για δυο διανυκτερεύσεις.

Το καλό οδικό δίκτυο έχει ευνοήσει την Καλαμάτα με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 62%. Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 95€ έως 180€ για κατοικίες 80τμ-90τμ σε απόσταση έως 1,5 χιλιόμετρα μέτρα από το κέντρο της πόλης.


Το Ναύπλιο, προορισμός για όλες τις εποχές του έτους, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 65% . Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο ευρύτερο κέντρο αριθμεί 246 ακίνητα στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb. Το κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από 141€ έως 270€ για ακίνητα σε απόσταση έως 100 μέτρα από το κέντρο της πόλης.


Η Ναύπακτος καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 65%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για κατοικία κατάλληλη για οικογένεια ή 4μελή παρέα κυμαίνεται από 141€ έως 270€ για δυο διανυκτερεύσεις.


Στην Καστοριά οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 70% με το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 182€ έως 270€. Ενώ, στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 52% με το κόστος διαμονής για δυο ημέρες να κυμαίνεται από 123€ έως 250€ .


Η κινητικότητα, όσο περνούν οι μέρες, όπως τονίζεται στην έκθεση του E- Real Estates, αναμένεται να ενταθεί και να καταγραφούν υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων. Παράλληλα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αναμένουμε μεγάλη κινητικότητα και σε «θερινούς» προορισμούς της Πελοποννήσου.


Η διαθεσιμότητα και οι τιμές σε καταλλύμματα για την 25η Μαρτίου

πηγή iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]