«Το Χαμόγελο του Παιδιού»13-17 Μαρτίου στα Ιωάννινα με δράσεις για μικρούς και μεγάλους

 


Το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέπτεται τα Ιωάννινα για μια διπλή δράση Πρόληψης για μικρούς και μεγάλους

Από τη Δευτέρα 13 έως και την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται στα Ιωάννινα (Πλατεία Μαβίλη), για να υλοποιήσει δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης για μικρούς και  μεγάλους, σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών, καθώς επίσης δράση εθελοντικής αιμοδοσίας για την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Οι δράσεις στα Ιωάννινα υλοποιούνται με τη στήριξη πολλών φορέων που ενώνουν τις δυνάμεις τους και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννίνων, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Αξιοποιώντας την τεχνολογία, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ενημέρωσης, σχετικά με θεματικές που αφορούν, μεταξύ άλλων,  την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τον εκφοβισμό μέσω ηλεκτρονικών μέσων, τις εξαφανίσεις, την κακοποίηση-παραμέληση παιδιού κ.ά.. Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» φροντίζει για τη σχολική κοινότητα, καθώς και για τους πολίτες των Ιωαννίνων, υλοποιώντας τις παρακάτω δράσεις με τη συμβολή του εξειδικευμένου προσωπικού του, και τη διάθεση του σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού που διαθέτει:

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Ημέρες & Ώρες: Παρασκευή 17 Μαρτίου, 08:30-13:30


Eκπαιδεύσεις, Eνημερώσεις και Eπιμορφώσεις για μικρούς και μεγάλους

Ημέρες & Ώρες: Δευτέρα 13 έως Πέμπτη 16 Μαρτίου, 08:30 -13:30 για σχολικές ομάδες μαθητών/τριών και έως 19:30 για γονείς/κηδεμόνες σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο, ή για ομάδες εκπαιδευτικών

Πληροφορίες και ραντεβού:

o Για τις επισκέψεις των σχολικών ομάδων (13-16/03, πρωινές ώρες) ο συντονισμός γίνεται σε απευθείας επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες.

o Οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να συμμετέχουν στις παρεμβάσεις (είτε ατομικά είτε σε ομάδες ή/και οικογένειες), επικοινωνώντας στο τηλεφωνικά στο +30 2610332499 ή μέσω email στο school@hamogelo.gr - θέμα: Δράσεις «ΟΔΥΣΣΕΑ» στα Ιωάννινα»).


Πιο συγκεκριμένα η δράση στα Ιωάννινα θα περιλαμβάνει:

Παρασκευή 17 Μαρτίου (08:30 – 13:30): Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας


Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 και ώρες 08:30 με 13:30, θα πραγματοποιηθεί δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, με σκοπό την ενίσχυση των μειωμένων αποθεμάτων αίματος. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, όσοι έχουν ανάγκη από αίμα χρειάζονται τη στήριξή μας και η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ουσιαστική πράξη στήριξης και αλληλεγγύης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους, έχει ως βασική προτεραιότητα, εν μέσω και των τωρινών συνθηκών, κανένα παιδί με σοβαρό πρόβλημα Υγείας, ασθενείς με χρόνια νοσήματα όπως μεσογειακή αναιμία, νεφρική ανεπάρκεια, κακοήθη αιματολογικά νοσήματα, θύματα τροχαίων ατυχημάτων να μη μείνουν χωρίς αίμα.

Η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας – Ε.ΚΕ.Α., και υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννίνων, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Δευτέρα 13 έως Πέμπτη 16 Μαρτίου, (08:30 -13:30): Εκπαιδεύσεις, Ενημερώσεις και Επιμορφώσεις για μικρούς και μεγάλους

Από τη Δευτέρα 13 έως την Πέμπτη 16 Μαρτίου (08:30 – 13:30) Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Διδυμοτείχου, σε επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες, θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης σε θέματα που αφορούν άμεσα τα παιδιά, για την καθημερινότητά τους αλλά και το μέλλον τους, όπως είναι η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, η ενδοσχολική βία και ο σχολικός εκφοβισμός, η ενδοοικογενειακή βία, ο εκφοβισμός μέσω ηλεκτρονικών μέσων, η κακοποίηση και η παρενόχληση κ.ά.

Τα απογεύματα θα είναι αφιερωμένα στους ενήλικες των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 13 έως και την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 (έως 19:30), οι γονείς/κηδεμόνες θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαδραστική παρέμβαση με θέματα που μπορεί να αφορούν  την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό, τα δικαιώματα των παιδιών, τις εξαφανίσεις, τη σημασία της ψυχικής ανθεκτικότητας κ.ά., μόνοι/ες τους, οικογενειακά μαζί με τα παιδιά τους ή οργανωμένοι/ες σε ομάδες/συλλόγους. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμμετέχουν σε εντατικές επιμορφώσεις επάνω σε σχετικές θεματολογίες.

Οι εκπαιδεύσεις, ενημερώσεις και επιμορφώσεις για μικρούς και μεγάλους υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Η συμβολή των τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην προστασία των παιδιών, των νέων και των ατόμων σε κίνδυνο στην Ελλάδα-SMILE NET» η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020» με MIS 5129741. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω του έργου «SMILE NET» στοχεύει στην προστασία παιδιών σε κίνδυνο, καθώς και ατόμων από 18 έως 60 ετών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και των μεταναστών, μέσω τεσσάρων Υποέργων που αξιοποιούν την τεχνολογική καινοτομία.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 3.: «Ψηφιακή εκπαίδευση της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας μέσω του Κινητού Εργαστηρίου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” και της  Ακαδημίας Επιμόρφωσης & Εκπαίδευσης “Smile Academy” για την προστασία των παιδιών και των νέων». Η πράξη έχει χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τους 15 μήνες με εφαρμογή σε όλη την επικράτεια (εμπλουτίζοντας παράλληλα τις υφιστάμενες δυνατότητες με διασυνοριακές δυνατότητες και λειτουργίες) των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων και των ωφελειών που θα προκύψουν, αφενός από την τεχνολογική αναβάθμιση του εξοπλισμού του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και αφετέρου από την εκπαίδευση, εξοικείωση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, σε θέματα που αφορούν την προστασία των παιδιών και των νέων. Οφέλη αμφότερα που θα ενισχύσουν στο διηνεκές και πέρα από τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης της πράξης τις δυνατότητες του Οργανισμού για την διαφύλαξη και προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.

Το σύνολο των αναγραφόμενων δράσεων θα πραγματοποιηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κινητού Εργαστηρίου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», ο οποίος θα βρίσκεται σταθμευμένος στην Πλατεία Μαβίλη, με απόλυτη τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και υγιεινής.

Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

thesspress@hamogelo.gr

Τηλ. 2310 250 160


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]