Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων : Εκδήλωση παρουσίασης του Καταλόγου της Δωρεάς Ανδρέα Μπούζα -Κυριακή 12 ΜαρτίουΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι την Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023, θα  πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο επανέναρξης του κύκλου διαλέξεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο  Ιωαννίνων με τον τίτλο: Κυριακή στο Μουσείο, δύο ομιλίες:  

• Ο Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών, δρ. Γεώργιος Κακαβάς, θα  πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο: Ευεργέτες, δωρητές και χορηγοί. Η περίπτωση του Εθνικού  Νομισματικού Μουσείου. 

και  

• Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών  Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, κ. Ξενοφών Μπήτσικας, θα παρουσιάσει τον κατάλογο της  έκθεσης Testimonia et Memorabilia. Η Δωρεά του Ανδρέα Μπούζα στα Ιωάννινα.  

Πρόκειται για την έκθεση η οποία παρουσιάζεται αυτό το διάστημα, στην αίθουσα  Πολλαπλών Χρήσεων «Διώνη» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων και περιλαμβάνει τα πιο  αντιπροσωπευτικά αντικείμενα της Δωρεάς του ηπειρώτη ιατρού Ανδρέα Μπούζα, στην Εφορεία  Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. Στον κατάλογο παρουσιάζονται εξακόσια σαράντα επτά (647)  αντικείμενα, αρχαία και βυζαντινά, από τα δύο χιλιάδες τετρακόσια δέκα (2410) αντικείμενα που  δώρησε στην Εφορεία ο επιφανής ηπειρώτης.  

Η έκθεση με τίτλο: Testimonia et Memorabilia. Η δωρεά του Ανδρέα Μπούζα στα Ιωάννινα, θα  φιλοξενείται έως το τέλος Απριλίου 2023.  

Ώρα έναρξης εκδήλωσης: 11.00 το πρωί.  

Διεύθυνση: Πλατεία 25ης Μαρτίου 6 

Τηλ.: 265 100 1050, Fax: 265 100 1052 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]